Frivillig arbeid i Malawi

Jobb frivillig i det som er kjent som Afrikas mest gjestfrie land. Malawi er et av de fattigste landene i Afrika, men er kjent som "The warm heart of Africa". I Malawi vil du som frivillig kunne bidra på barnehjem, skole, sykehus eller samfunnsprosjekter.

Les mer om

Malawi bærer preg av å være et av de fattigste landene i Afrika. Hovedstaden Lilongwe er liten, og er ikke en destinasjon for store turistgrupper. Lake Malawi er en kjent destinasjon, og en av de flotteste innsjøene i Afrika med hvite strender og krystallklart vann. Som frivillig i Malawi har du muligheten til å oppleve et spennende land, fantastiske strender og spennende safari.

Hva kan jeg jobbe frivillig med i Malawi?

Frivillig arbeid Malawi - skoleI Malawi samarbeider vi med en organisasjon som velger ut små prosjekter som tar imot frivillige. Vanligvis er det ikke mer enn 2 til 4 frivillige per prosjekt, så her får du god oppfølging og tettere kontakt med de ansatte og barna. Frivillige kan velge mellom å jobbe på barnehjem og sykehus. Atlantis samarbeider med to barnehjem. På begge stedene er barna under 5 år. På det minste barnehjemmet er alle barna under 1 år. Frivillige må ha bakgrunn i sosialt arbeid, pedagogikk eller annen relevant erfaring, for å kunne jobbe på barnehjem. Sykehuset i Lilongwe er spesielt egnet for frivillige eller praksiselever med erfaring innenfor helse.

Her finner du en oversikt over alle prosjektene våre i Malawi.

Bosted

Malawi ligger i sørlige Afrika, og ligger mellom Zambia, Mosambik og Lake Malawi. Prosjektene ligger i Lilongwe, som befinner seg i midten av landet. Frivillige bor i frivillighus i Lilongwe, med tilgang på supermarkeder og restauranter. Selv om Malawi ikke er særlig preget av turisme, er det mange flotte destinasjoner, og mye å se.

Les mer om bosted her

Oppfølging 

Frivillig arbeid Malawi - skoleSom frivillig med Atlantis vil du bli fulgt opp før, under og etter oppholdet ditt i Malawi. Før avreise til Lilongwe vil Atlantis gi deg veiledning og forberede deg på oppholdet ditt. Når du kommer ankommer, blir du hentet av vår partner på flyplassen og kjørt til frivillighuset. De første dagene vil du få orientering, blant annet vil du bli vist rundt i byen, prosjektet og hvordan du kan bruke kollektivtrafikken. Under hele oppholdet vil du ha en frivilligkoordinator som følger deg opp, og som vil besøke deg minst en gang i uka. I tillegg vil du ha tilgang til nødtelefon i Malawi og i Norge, som bemannes 24 timer i døgnet.

Frivillige forteller

«Jeg jobber med å ta vare på barna på House of Hope. Jeg mater med flaske, bytter bleier, mater dem, og vi synger og leker sammen. Menneskene på dette prosjektet er veldig vennlige og varme. Jeg følte meg komfortabel fra første øyeblikk. Jeg elsker å gå til dette prosjeket hver dag!» Engelsk frivillig – Tineke,  2016

Mer informasjon om frivillig arbeid i Malawi?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.