Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på mange av de vanligste spørsmål vi får om frivillig arbeid i Kenya.

Når er søknadsfristen?

Det er ingen søknadsfrister på frivillig arbeid til Kenya. Du kan søke fortløpende hele året, men vi anbefaler deg å søke 2 måneder før planlagt avreise, slik at du har god til til alt av forberedelser.

Må jeg ha fylt 18 år for å kunne søke?
Ja.

Kreves det spesiell bakgrunn/utdanning for å delta?
Dette avhenger av hvilket prosjekt du ønsker å delta på. Motivasjon, fleksibilitet, selvstendighet og initiativ er viktige egenskaper å ha med seg. For å arbeide på sykehuset må du ha helsefaglig bakgrunn.

Er det faste startdatoer?
Nei, men du bør ankomme i helgen, slik at du er klar til å begynne din prosjektarbeid på mandag.

Hva slags type prosjekter tilbys?

  • Skole
  • Jenteprosjekt
  • Leseprosjekt
  • Sykehus

Se prosjektliste her

Kan vi reise flere sammen?
Ja. Dere kan også bo og/eller jobbe sammen, dersom dere ønsker det.

Hvilke utgifter må jeg regne med under oppholdet i Kenya?
I tillegg til programprisen må du også betale for flybillett til Mombasa i Kenya. Prisen for denne er mellom 4000-6000 kr.

Du blir fraktet fra flyplassen i Mombasa til prosjektet ditt/der du skal bo, men du må regne med utgifter til lokal transport til og fra prosjektet/jobben.

Du bekoster selv forsikring og vaksiner, og i tillegg betaler du for lunsjen din i hverdagene (10-25 kroner).

Mange frivillige velger å reise i helgene. Du må i så fall regne penger til buss, hotell og mat disse dagene. Å reise med offentlig transport i Kenya er ikke dyrt. Hvor dyrt det er å bo på hotell avhenger av standarden.

Prosjektene mottar sjelden tilskudd fra staten, og de frivillige vil ofte oppleve at det mangler utstyr av ulikt slag. Noen frivillige ønsker å bruke deler av lommepengene sine på utstyr til prosjektet men dette ikke er obligatorisk.

Hvor mye lommepenger bør jeg beregne?
Du bør beregne ca. 2000 kroner per måned i lommepenger. Dersom du skal være i Kenya over en lengre periode kan du regne et noe mindre månedlig beløp. Du får to måltider hos vertsfamilien din og må kjøpe lunsj selv. Du bør også ha nok penger til flaskevann, reiser, shopping etc.

Trenger jeg visum?
Ja, du trenger visum. Du søker om visum elektronisk før avreise, og det koster $51. Trenger du å forlenge visumet ditt, vil du få hjelp til å gjøre det når du er i Kenya.

Hva slags oppfølging får jeg?
Alle deltakere blir møtt på flyplassen ved ankomst. Du vil delta på et orienteringsmøte med vår lokale partner, hvor du vil få nyttig informasjon om kenyansk kultur og mat, hvordan det er å bo i en lokal vertsfamilie, de lokale språkene, arbeidsplassen din, helse og hvordan klare seg i dagliglivet. I tillegg får du omvisning i byen og du får møte andre frivillige. Både den lokale organisasjonen og Atlantis har et 24-timers nødnummer, dersom du skulle ha bruk for det under oppholdet ditt. I tillegg vil du ha en egen kontaktperson hos vår partner under oppholdet.

Kan jeg velge prosjekt selv?
Ja. Les prosjektlisten, og sett opp din prioriteringsliste. Partner vil i størst mulig grad forsøke å etterkomme denne, så frem det er plass på prosjektet.

Kan jeg jobbe på mer enn ett prosjekt?
Det er vanligst å binde seg til ett prosjekt, men dersom du ønsker å jobbe to forskjellige steder vil dette være mulig. Dette må avtales spesielt, og vi anbefaler at du er minimum 1 mnd på hvert prosjekt.

Hvordan bor jeg?
Du bor hos en lokal vertsfamilie, ofte sammen med andre frivillige. Familiene er vanlige kenyanske middelklassefamilier. All familiene har innlagt vann og strøm, og har vanlig toalett.

Trenger jeg vaksiner?
Ja, du trenger vaksiner. Atlantis anbefaler at alle deltakere kontakter et reisemedisinsk senter, for å undersøke hva slags vaksiner de trenger for sitt reisemål.

Når på året er det best å reise?
Kenya har et typisk afrikansk klima, med varme temperaturer året igjennom. Den varmeste tiden i Mombasa er fra desember til april, mens temperaturen er noe kjøligere fra juli til september. Regntiden er fra april til juni, og fra oktober til november, med mest regn i førstnevnte periode. Regnskurene er forholdsvis korte og voldsomme, og mange frivillige melder om behagelig temperatur i regntiden ettersom det ikke er like mye direkte sol som ellers.

Kan jeg få kontakt med andre deltakere?
Selvfølgelig! Alle deltakere mottar lister over andre deltakere. I tillegg til norske frivillige, vil du møte frivillige fra blant annet Nederland.

Kan jeg kombinere flere enn ett Atlantis-program?
Ja, du kan delta på så mange programmer du ønsker. Kontakt oss, dersom du trenger hjelp til å sette sammen din drømmereise.

Jeg er over 30 år – kan jeg likevel delta?
Ja! På frivillig arbeid Kenya er det ingen øvre aldersgrense.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om flybilletter?
Du bestemmer selv hvor du vil kjøpe flybilletter. Ofte er prisene på nett rimeligere enn via reisebyrå.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om forsikring?
Ved påmelding vil du motta forsikringstilbud fra oss gjennom vår samarbeidspartner Gouda Forsikring.

Har jeg noen fridager, og kan jeg ha ferie i løpet av oppholdet mitt? 
Du har fri lørdag og søndag, og det er mulig å ha ferie i løpet av oppholdet. Det er viktig at du avklarer med arbeidsstedet ditt, vertsfamilien og den lokale partneren før du reiser noe sted. Ferie som ikke legges til slutten av oppholdet ditt, bør aller helst planlegges på søknadstidspunktet, slik at partner får oversikt over når du kan jobbe på prosjekt.

Hva kan jeg gjøre på fritiden?
Vanlige aktiviteter på fritiden vil være å være sammen med vertsfamilien, andre frivillige eller lokale venner.  Du kan også reise rundt i landet. Mange frivillige er med vertsfamilien på ulike aktiviteter. Din kenyanske vertsfamilie vil gjerne tilbringe tid med deg, og jo mer tid du tilbringer sammen med dem, dess mer lærer du om kulturen og tradisjonene deres.

Hva koster det å delta på frivillig arbeid i Kenya?
Hvor mye det koster å jobbe frivillig i Kenya, avhenger av hvor lenge du skal være borte.