Frivillig arbeid i Kenya

Jobb frivillig i Kenya, og opplev safari i toppklasse og noen av de flotteste sandstrendene i verden. Landet tiltrekker seg stadig flere reisende, som har lyst til å oppleve ville dyr i Masai Mara, kystidyll i Mombasa, og travle markeder i Nairobi. Som frivillig her kan du jobbe på blant annet sykehus, jenteprosjekt, skole, leseprosjekt, eller senter for barn med nedsatt funksjonsevne.

Les mer om:

Kenya er et ungt demokrati, med en turbulent historie. Slavehandelen med den arabiske verden og India, samt britisk og portugisisk imperialisme, har satt sitt preg på kulturen og arkitekturen i landet. I dag er Kenya kjent som et relativt stabilt land, med stødig økonomisk vekst og sosial utvikling, men det er mange utfordringer som gjenstår. Fattigdom og sosiale forskjeller er fremdeles utbredt i landet, og gjør livet vanskelig for mange Kenyanere. Atlantis samarbeider med flere prosjekter i Kenya som fokuserer på å gi svakerestilte grupper i samfunnet tilgang til helsehjelp, skolegang og arbeid.

Ved siden av meningsfulle prosjekter for frivillig arbeid, er det mye å oppleve i landet. Kenya er verdenskjent for sitt rike dyreliv, og strendene på østkysten er kjent for å være blant verdens vakreste. Mombasa er Øst-Afrikas viktigste havneby gjennom tidene, og det gjenspeiles i den portugisisk-designede gamlebyen, som også bærer preg av Indisk og Arabisk kultur.

Hva kan jeg jobbe frivillig med i Kenya?

Som frivillig eller praksisstudent i Kenya kan du jobbe med prosjekter som retter seg mot svakerestilte grupper i samfunnet, med mål om å gjøre deres liv og fremtid bedre. Er du opptatt av barns utdanning kan du hjelpe til på skole med undervisning, lek og aktivitet, eller på leseprosjekt i skolens ferier. Som frivillig på jenteprosjekt kan du bistå med arbeidstrening for jenter med funksjonshemning, slik at de kan skaffe seg en jobb og klare seg økonomisk, selv uten formell utdannelse. Har du helsefaglig bakgrunn kan du ta praksis eller jobbe frivillig på sykehus, og få verdifull erfaring fra et afrikansk helsesystem. Som frivillig på rehabiliteringssenter for barn med funksjonsnedsettelser kan du være med å lyse opp hverdagen til barn som er under behandling. Det kreves det ingen spesielle forkunnskaper for å jobbe frivillig på prosjektene, med unntak av på sykehuset, og du velger selv hvilket prosjekt du vil jobbe med. Prosjektene har oppstart året rundt, og er åpne for frivillige over 18 år med motivasjon og interesse for å hjelpe.

Bosted

De fleste prosjektene ligger i Mombasa, som er en havneby sør i Kenya. Som frivillig på en av våre prosjekter i Mombasa vil du bo hos en lokal vertsfamilie, ofte sammen med andre frivillige og i nærheten av prosjektet du jobber på.

Oppfølging

Som frivillig med Atlantis vil du bli fulgt opp før, under og etter oppholdet ditt i Kenya. Før avreise til Kenya vil Atlantis gi deg veiledning og forberede deg på oppholdet ditt. Når du kommer til Kenya, blir du hentet av vår partner på flyplassen og kjørt til bostedet ditt. Etter ankomst vil du få en innføring i hvordan du håndterer dagliglivet i Kenya, samt mer informasjon om prosjektet ditt. Under hele oppholdet vil du ha tilgang til nødtelefon i Kenya og i Norge, som bemannes 24 timer i døgnet.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Kenya?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver for Afrika på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.