Frivillig arbeid i Afrika

Frivillig arbeid i Afrika er en fantastisk mulighet til å oppleve et spennende kontinent og bidra på prosjekter. Afrikas mangfold gir frivillige muligheten til å oppleve den frodige jungelen, langstrakte ørken, landsbyer og yrende storbyer. Atlantis samarbeider med mange forskjellige prosjekter hvor du kan drive med frivillig arbeid, blant annet med barnehjem, sos-barnebyer, sykehus/klinikker, skoler og dyrereservater.

Frivillig arbeid i Afrika: 

Se en oversikt over prosjekter med barn og unge
Se en oversikt over dyreprosjekter

Hvorfor drive med frivillig arbeid i Afrika?

Afrika er et unikt kontinent. Du vil finne svært mange kulturelle og historiske likheter, men likevel vil du oppleve særegenheter i alle land. Afrika assosieres ofte med fattigdom og konflikt, men dette er et ufullstendig bilde av et kontinent som har mye mer å by på.

Landene i Afrika gjør store fremskritt, og har de siste årene hatt høy økonomisk vekst. Landene ser nå rask utvikling og urbanisering. Folk flytter til byen, men over 60% av afrikanerne bor fremdeles på landsbygda. Befolkningsutviklingen i Afrika har gjort at mer enn 40% av befolkningen er under 15 år. Dette gjør at det er stort behov for investering i, og prioritering av, skole, barnehage og helse.

Frivillig arbeid Uganda - BarnehjemSom frivillig i et afrikansk land vil du ofte jobbe med denne utsatte gruppen. Skolene har vanligvis få lærere og store klasser, og i flere land har HIV-epidemien etterlatt mange foreldreløse. Dette gjør at våre samarbeidsprosjekter fokuserer på tiltak som er rettet mot barn og unge voksne. Atlantis samarbeider med lokaldrevne prosjekter i Afrika som er rettet mot lokale behov og deres ønske om frivillige. Ofte er prosjektene underbemannet og underfinansierte. Derfor er det stort behov for frivillige.

Ved siden av betydningsfullt arbeid får frivillige fantastiske opplevelser gjennom kontakt med lokalbefolkning, og kjennskap til natur – og dyreliv. Som frivillig kan du reise på safari, surfe på stranden, lage lokal mat, gå på trommekurs, og lære deg det lokale språket. Enten du bor i frivillighus eller vertsfamilie, vil du komme tett på lokalbefolkningen. Dette er den beste måten å bli kjent med menneskene og kulturen i landet.

Atlantis har fokus på at våre frivillige skal være trygge, og samarbeider derfor med prosjekter i trygge områder, med partnerorganisasjoner som ivaretar de frivilliges sikkerhet.

Hva kan jeg jobbe frivillig med i Afrika?

Du kan jobbe på forskjellige sosiale prosjekter som barnehjem, skole, sykehus eller helseklinikker. Atlantis samarbeider også med flere dyreprosjekter i Afrika hvor du kan hjelpe til å ta vare på den ville bestanden av truede afrikanske dyrearter, eller bidra på prosjekter for forlatte og skadede dyr.

Det er også mulig å ta praksisopphold i Afrika. Som praksisstudent kan du jobbe med barn på barnehjem, jentehjem eller på helseklinikk/sykehus.

Frivillige forteller 

«For å oppsummere hadde vi en fantastisk tur som har gitt oss livslange minner og livsvarig lærdom. Allerede før hjemreise var det krystallklart for oss at vi om noen år vil reise tilbake, og den følelsen blir bare sterkere og sterkere. Til alle som vurderer å gjøre noe lignende: Hopp i det!»

Les mer om hva frivillige har opplevd i; Uganda, Sør-Afrika, Ghana og Namibia.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Afrika?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.