Sportsprosjekt i Eswatini

Jobb frivillig med å organisere sportsaktiviteter for vanskeligstilte barn ved de forskjellige dagsentrene, NCPene, i Eswatini. Barna på dagsentrene er mellom 2 og 6 år gamle, og setter veldig stor pris på den ukentlige aktivitetsdagen.

  • Fra 16 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo i frivillighus

Ettersom barna er i ulik alder, er det en fordel om aktivitetene tilpasses de forskjellige aldersgruppene. Det er per i dag to lokale koordinatorer som driver sportsprosjektet, og du vil være med disse til de forskjellige NCPene. Hver NCP får besøk av teamet rundt en gang per uke.

Som frivillig på dette prosjektet vil du hovedsakelig hjelpe til med å arrangere leker og andre fysiske aktiviteter for foreldreløse og sårbare barn mellom 2 og 6 år. Dette foregår på såkalte NCPer – en type dagsenter for barn i barnehagealder i ulike nabolag i Ezulwini-dalen. Oppgavene dine vil være å leke med barna og stimulere dem fysisk.

For eksempel vil du ta med barna på svømmetrening, spille ballspill og lære dem ulike aktivitetsleker. De frivillige oppmuntres til å ta så mye initiativ som mulig i organiseringen av disse aktivitetene – aktiviteter som gir masse glede til barna.

Avhengig av hvor mye erfaring og kompetanse du har, kan du også være med på å aktivisere eldre barn og unge på det lokale sportssenteret på ettermiddagene, etter skoletid. I så fall vil du være med på å organisere sportsaktiviteter, hovedsaklig fotball, volleyball og nettball for barn og unge mellom 7 og 25 år. Du kan også være trener i for eksempel tennis, golf, svømming, håndball, squash eller rugby etter hva lokalsamfunnet har behov for, og du har interesse av og evner i.

Amy-Kristine Andersen deltok på sportsprosjektet sommeren 2013, og sier blant annet dette om oppholdet:Frivillig arbeid i Swaziland - Sportsprosjekt

Trener nå et guttelag fra 11-16 år (15 stk) på Ezulwini Catholic School. Hadde første dagen min på onsdag, og ble rett og slett kastet i det, men det var veldig givende og veldig gøy. De var litt skeptiske i starten tror jeg, fordi jeg er hvit + jente. Var der i går også og da var spiriten enda bedre enn dagen før! Noen av guttene har et utrolig talent, så får håpe de fortsetter å spille fotball. Dessverre har de bare to fotballer og det er veldig vanskelig å trene ett lag som bare har to fotballer. Så jeg og Menzi (sportslederen) dro til Manzini i dag og jeg kjøpte 10 fotballer og 20 vester (10 røde og 10 blå). Vi kjørte til skolen og ga det til rektoren på skolen og han var veldig takknemlig.

Trodde aldri i hele verden at JEG skulle trene et GUTTElag. Det er en ganske unik og god følelse. I morgen er min siste dag, og det er veldig deilig å være ferdig med samtidig trist. De er så takknemlige og det er så fantastisk å se lagfølelsen de hadde i går når de fikk på vestene i rød og blå. De har aldri spilt bedre, og det morsomme var at biler på veien ved siden av stoppet for å se på, og mange fra området stod rundt banen og så på mens jeg løp rundt og skrek. Igjen, jeg er så takknemlig for at jeg har fått muligheten til å gjøre dette.»

Du blir oppmuntret til å arrangere trenings- og sportssamlinger, utvikle treningslag, minikonkurranser, og på et visst nivå oppmuntre til deltagelse i lokale sportslag. Du vil også være involvert i organisering av kamper mellom andre lag i området i helgene.

Hver NCP i området har en fast sportsdag som varer hele morgenen. Disse dagene er naturligvis populære blant barna. Som frivillig deltar du på disse sportsdagene, og vil dermed være tilknyttet flere forskjellige NCPer. Etter at sportsdagen er over, blir noen av de eldre barna med på svømmetrening. Her lærer du barna å svømme samtidig som du passer på at de er trygge mens de bader.

Hvordan er dagen lagt opp?

9.00 Pakke ned og gjøre klart alt utstyret du trenger for dagen
9.30 til 12.30 Arrangere sportsaktiviteter på dagsenteret
13.00 Lunsj i frivillighuset
15.00 til 17.00 Hvis ønskelig kan du delta på sportsaktiviteter med de eldre barna, trene barn og unge

Mer informasjon om prosjektet i Eswatini

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.