Noahs Ark i Namibia

Noahs Ark er et hjem for foreldreløse og skadede villdyr. Som frivillig på Noahs Ark vil du ha nærkontakt med mange ulike typer dyr, som bavianer, villhunder, geiter, mongoose, løver, gepard, leopard, sebra, struts og skilpadder. Du vil bidra i arbeidet med å ivareta det afrikanske dyrelivet, og du vil lære mye om den namibiske kulturen. Du er garantert en opplevelse du sent vil glemme!

 • Fra 18 år og oppover
 • Minimum 2 uker
 • Oppstart hver uke
 • Bo i frivillighus

På gården finnes mer enn 200 ville dyr, og mellom 20-30 ulike dyrearter, og totalt ca. 1800 dyr. Her bor løver, leoparder, geparder, villhunder, bavianer, aper, hyener, springbukk, marekatter, villhester, okser, kudu, strutser, villsvin, sjakaler, pinnsvin og ulike arter fugler. De har også katter, hunder, skilpadder og tamme hester på gården, og det ankommer stadig nye dyr til prosjektet. Alle dyr er velkomne her, og ingen vises bort fra Noahs Ark/Harnas. Prosjektets formål er å ta vare på dyr i deres naturlige omgivelser, og i mer enn 30 år har gården vært involvert i omsorg, rehabilitering og stell av foreldreløse, neglisjerte, mishandlede og forlatte ville dyr.

Noahs Ark er en familiedrevet gård, der den samme familien har dyrket jorda i tre generasjoner. Prosjektet ligger nært Hereroland jordbruksområde, ca. 250 km øst for byen Windhoek i Namibia, i et stort jordbruksområde rett ved grensen til Botswana. Familiens sterke motivasjon for å drive gården videre er å bidra til å ivareta det afrikanske dyrelivet.

I begynnelsen brukte familien egne midler til å drive prosjektet, men etter at antall dyr stadig økte, og sammen med dette også driftskostnadene, ble det nødvendig å etablere en stiftelse. Stiftelsen har aldri mottatt statlige bidrag, og overlever nå på bidrag fra sponsorer, donasjoner og adopsjoner, i tillegg til den viktige hjelpen fra frivillige fra hele verden. Det som startet som en hobby er nå blitt en fulltidsjobb for over 60 lokalt ansatte, og på det meste kan Noahs Ark ta imot 66 frivillige samtidig.

Arbeidsoppgaver

Frivillig arbeid Namibia-dyr-Noahs Ark-AuroraØ.Som frivillig på Noahs Ark, jobber du hver dag. Den første uken får du grundig opplæring i alle arbeidsoppgavene dine. Noen av dine oppgaver på gården vil være:

 • Stell og omsorg av dyrene.
 • Mate og børste dyreunger på gården.
 • Gå på luftetur med dyrene, blant annet trenger gepardene og bavianene regelmessige turer.
 • Vasking, raking og rydding av bur.
 • Mate dyrene, enten med tåteflaske, fra bil eller over et gjerde, avhengig av hvilke dyr som skal ha mat.
 • Delta med matforberedelser hvor du gjør klar mat til de små dyrene og kutter opp kjøtt til de større dyrene.
 • Vedlikeholdsoppgaver som å sette opp gjerder rundt gården eller patruljere innhengninger med hest.
 • Hjelpe til på guidede safariturer som arrangeres to ganger om dagen.

Mange av de fast ansatte (60 pers) på Noahs Ark er San folk. En barnehage/førskole er tilknyttet Noahs Ark, og her går barna til Sanfolket i nærområdet. Alle som jobber frivillig på Noahs Ark har muligheten til å jobbe en dag eller flere på skolen, hvor barna får undervisning.

Det arrangeres også «sleepouts,» hvor de frivillige sammen med frivilliglederen sover under åpen himmel, utenfor gjerdene til gården.

Fritid

Selv om du som frivillig jobber hver dag på Noahs Ark, så vil du få tid til å slappe av innimellom. Midt på dagen vil du ha fri 1-2 timer i forbindelse med lunsj, og kveldene vil være fri. I helgene arrangeres ulike typer aktiviteter, fra volleyball og fotball med Sanfolket til Fear Factor og Harnas Olympics.

De frivillige bor i hytter i en frivilligleir 700 meter fra selve gården Noahs Ark. Les mer om bostedet og se bilder her.


Frivillig arbeid Namibia - Noahs Ark
Frivillig forteller 

«I fire uker var jeg på Noahs Ark, og skulle gjerne vært der lenger. Jeg ser tilbake på tiden på farmen med et stort smil om munnen. Det er umulig å beskrive oppholdet med ord, det må faktisk oppleves. Stedet og menneskene som bor der og jobber der er fantastiske. Man blir tatt så utrolig godt imot, dagene er varierte og går alt for fort. Jeg lærte masse her, blandt annet ble jeg tøffere til å snakke engelsk, og fikk mange venner fra andre land. Etter oppholdet har jeg enda større respekt for dyr og knytter gjerne lettere følelser til dem nå.»

Mvh Jensine

Mer informasjon om prosjektet i Namibia

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.