Dykkeprosjekt i Mosambik

Jobb frivillig på dykkeprosjekt i den idylliske landsbyen Tofo i Mosambik. Har du ikke dykkersertifikat får du det her; et PADI Open Water Course er inkludert i programprisen.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker (hvis du har dykkesertifikat)
  • Minimum 3 uker (hvis du ikke har dykkesertifikat)
  • Oppstart hver uke
  • Bo i frivillighus

Som frivillig er du med på å samle inne data som brukes av forskere i større forskningsprosjekter. Du får mulighet til å komme i nærkontakt med hvalhaier, overvåke og identifisere knølhvaler, mantaer, skilpadder og delfiner. Området langs kysten av Tofo og Inhambane er et av Afrikas beste dykkeområder, med stort mangfold i dyreliv .

HvalhaFrivillig arbeid i Mosambik - Dykkeprosjektier er havets største fisker, som selv om de er haier, er ufarlige for mennesker. Hvalhaien spiser plankton og småfisk. Hvalhaien er en truet dyreart men kan lett overvåkes; de er opp mot 20 meter lange, og har ikke mange skjulesteder. Å svømme ved siden av dem er en fantastisk inspirerende opplevelse. Det er lite kjent hva som truer hvalhaibestanden, men man tror at økt båttrafikk og fisking, kan påvirke bevegelsesmønsteret deres. Dessuten er de utsatt for død og skade gjennom båtpåkjørsler.

Korallrev står også i fare for å bli ødelagt av økologiske forandringer som følger med økt turisme og menneskelig aktivitet. Som frivillig vil du være med på å kartlegge korallrevenes tilstand gjennom prøvetaking og dykking. Som frivillig på dette prosjektet vil du hjelpe til med marine undersøkelser og prøvetaking under veiledning av prosjektkoordinatorer. Du jobber sammen med andre frivillige med å samle data fra strandturer, båtundersøkelser, svømming og dykking.

Dette prosjektet er avhengig av frivillige for økonomisk støtte. Du kan forvente fantastiske dykke- og snorkleforhold, mens du får førstehåndskunnskap om marine forskingsmetoder og bidrar til et verdifullt prosjekt.

Frivillige hjelper til med å overvåke hvalhaibestanden, og tar bilder under vann for å identifisere de forskjellige hvalene. Du vil også delta på forskingsdykk for å observere korallrevenes tilstand, og undersøke bestanden av fisk som holder til på revene. Du vil også få opplæring i å ta ID bilder av mantaer og andre truede arter for å beskytte bestanden. På visse tider av året vil du observer knølhval og skilpaddereder. Du vil være med på å rydde strender og andre aktiviteter for å bevare miljøet, og bidra til at lokalbefolkningen får mer kunnskap om hvor viktig miljøet er for dyr og mennesker.

Mer informasjon om prosjektet i Mosambik

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.