Frivillig arbeid for hele familien

Guro og Vidar tok med seg sønnene Håkon (4) og Jarand (5) for å arbeide frivillig i 6 uker på sommerskolen for utsatte barn på Filippinene. Les om hvordan det gikk når hele familien jobbet sammen som frivillige.

Med vertsfamilien på frivillig arbeidVi er blitt utrolig godt mottatt her i Bliss. Nanay og vårt hjem har vært supert, hun er så inkluderende, hjelpende og informerende at vi føler vi kan gå til henne med alt. Hun sprer glede og vi har vært heldige som har fått et så fint hjem å boltre oss i. Hun var høygravid da vi kom (noe vi ikke visste), og fikk en baby etter to uker. Da var det andre som tok hånd om oss, og det gikk fint. Som mor selv har det vært spennende å følge henne i første barseltid og ritualene som hører med.

Frivillig arbeid Filippinene familieVi ble også så nær farmor i huset at vi dro og overrasket henne med et besøk på øya Biliran, noe hun ble veldig glad for – vi også.

Jobben som lærere ved sommerskolen har vært utfordrende, lærerik, spennende, frustrerende og både energigivende og -tappende. Ungene er spinnville og fulle av krutt. Det ble ekstra forsterket siden Håkon (4) og Jarand (5) var med hver dag, de fikk ikke gå i fred. Det tok noen dager for dem å tilpasse seg, men nå i det siste har våre unger lært seg å kommunisere på litt engelsk og funnet verdien av kroppsspråk. De har fått venner for livet.

Frivillig arbeid sommerskolenAktivitetene har vært; zumba, yoga, slåball, tegning, sisten, haien kommer, yatzy, trylletriks, film, kryssord og hangman +++ vi har startet hver dag ute men varmen har presset oss inn etter 30-60 min. Resten av dagen er da inne under aircon, men i et litt for lite rom for så mange barn. Støynivået har vært høyt og hverken sinnastemme, fløyte eller klapp i hendene hjelper særlig lenge.

Vi har fått hjelp fra en av lokale ansatte til å hysje på dem på waray-waray når det trangs og ellers koble opp utstyr vi måtte trenge- ellers har vi vært for det meste selvgående.

Frivillig arbeid Filippinenen utenfor TaclobanDet fungerer bra som en familie å jobbe som frivillige. Med så små unger som vi har er vi svært glad for at vi fikk bo og jobbe så nært senteret. Vårt hjem hadde også wifi og aircondition, sistnevnte har virkelig gjort en forskjell! Det er så varmt her at vi er de eneste i nabolaget som sover godt om natten- og det er verdt pengene vi må gi ekstra. Særlig for ungene.

Vi håper vi har utgjort en liten forskjell og satt preg på barna her nede, noe de har gjort for oss. Tusen takk for at vi fikk denne anledningen og at dere har hjulpet oss med det praktiske.

– Guro m/familie, sommer 2016.

Har du også lyst til å reise som frivillig familie? Les mer om vårt program på Filippinene her.