Fritidssenter i Guatemala

Jobb på det fargerike undervisnings- og fritidssenteret "Los Patojos" i Antigua. Hit kommer barn i alderen 8 - 18 år for å lære om kunst og kultur. Dette er et fantastisk sted drevet av unge og idealistiske mennesker.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie eller i frivillighus

Senteret Los Patojos («The Little Ones») er et prosjekt som anbefales på det varmeste. Los Patojos har en drøm om å endre mulighetene for dagens generasjon av barn i Guatemala, og tilbyr gratis utdanning og fritidsaktiviteter til marginaliserte barn i alderen 5-18 i Jocotenango. Barna her har alle en tøff bakgrunn, og kommer til Los Patojos for å få utdanning, måltider og helsekontroller. I tillegg til grunnutdanning, tilbyr Los Patojos også utenomfaglige aktiviteter, samt kompetanseutvikling. Via språkkurs, undervisning i kunst, musikk, kommunikasjonsferdigheter, kritisk tenkning og problemløsning får barna et godt utgangspunkt for å klare seg. Los Patojos driver også en liten klinikk, der barna får regelmessige helsesjekker og gratis medisiner dersom de trenger det.

Dette er et fargerikt sted drevet av unge og idealistiske mennesker. De tilbyr fotokurs, dansekurs, musikk og lek for barna. To ganger i året setter de opp en forestilling for nærmiljøet, der alle pengene går rett til prosjektet. Barna møter opp på skolen mellom klokken 14.00 – 17.00 på ettermiddagen (i ukedagene). Senteret tilbyr også gratis engelsktimer for voksne.

Her kan du se en video når stifteren av Los Patojos, Juan Pablo, fikk CNNs hederspris. Det er også mange flotte scener fra skolen.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Du må du jobbe i minimum 4 uker på dette prosjektet. Hovedarbeider vil være å bistå i undervisning og organisere aktiviteter. Los Patojos ønsker at alle frivillige bidrar med å utforme et lite undervisningsopplegg for barna om et tema du er opptatt av. Av andre aktiviteter kan du bli bedt om å hjelpe til med matlaging, oversettelse, datahjelp, bidra til å vedlikeholde hagen, og ellers bistå i den daglige driften av senteret. Prosjektet ligger i Jocotenango, omtrent tre kilometer fra Antigua, og frivillige tar buss til prosjektet. Los Patojos tar i mot opptil 5 frivillige av gangen.

Arbeidstid er fra 14.00 – 17.00, mandag til fredag. Prosjektet holder stengt fra midten av desember til midten av januar

*Nytt av 2018: Man betaler en ekstra prosjektstøtte til Los Patojos på $ 90 uavhengig hvor lenge man jobber frivillig på prosjektet.

Les om tidligere frivilliges erfaringer fra Los Patojos

Malin arbeidet på Los Patojos i 3 måneder

Mer informasjon om prosjektet i Guatemala

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.