Fride jobbet frivillig med eldre i Ecuador

Fride studerte spansk og jobbet som frivillig ved eldresenteret Fundaciòn Abuelitos de la Calle. Her kan du lese hennes reisebrev fra oppholdet.

Hei, Atlantis!

Beklager at det har tatt meg så utrolig lang tid å svare. Jeg er opptatt nesten hele tiden, og når jeg ikke er ekstremt aktiv er jeg for trøtt til å gjøre noe! Alt i alt så går det helt supert her i Ecuador!

I dag har jeg vært her i 4 uker, men det føles som om det er mye lengre, for jeg har vært med på så mye! Jeg har vært på indianermarked, gått opp på verdens høyeste aktive vulkan, badet i varmekilder, spist popcorn til forrett på en fin restaurant, vært med å grille marsvin i haglvær og masse annet!

Vertsfamilie

Det har jo selvfølgelig ikke bare vært gøy heller. Etter to uker endte jeg opp med å bytte vertsfamilie. Jeg bodde hos en singel dame som ikke var så veldig hyggelig – hun hadde det med å bli sur hvis jeg ikke forstod ting, og det var ganske ekkelt for meg, så jeg holdt meg vekke fra huset så mye jeg kunne. Vi snakket egentlig bare når vi spiste middag og frokost sammen, og da var det også mange pinlige stillheter, så det var ikke egentlig noe poeng i at jeg bodde der. Heldigvis koser jeg meg kjempemasse her jeg bor nå. Jeg flyttet inn i huset til Monika, som er leder for frivilligprosjektene, og det er masse liv her. Tils ammen er vi 6 frivillige, 2 studenter, 2 unger, 2 hushjelper, 1 vertsmor og 1 hund, så det er alltid masse bråk og latter. Vi snakker for det meste spansk hele tiden, noe som er kjempebra, men det er litt lett for oss utlendinger å begynne å snakke engelsk sammen!

Frivillig arbeid på dagsenter for eldre

Jeg har også begynt å jobbe på prosjektet mitt – Eldresenteret Fundaciòn Abulitos de la Calle. Det er kjempegøy der! De eldre som kommer der er veldig fattige, og de får servert frokost og middag, noe som er kjempeflott. De fleste er veldig søte, og syns det er kjempegøy med frivillige fra andre land. Hver morgen blir de veldig glade for å se oss, og vi får store klemmer og kyss på kinnet! Det er likevel ganske vanskelig å forstå hva de sier, for de prøver ikke å gjøre spansken sin enklere slik som lærerne og vertsfamiliene gjør, og ganske mange av dem mangler tenner. Jeg klarer meg som oftest likevel, for det er egentlig bare å le når de ler, og se trist ut når de gjør det. Og jeg håper jo at de skal bli enklere å forstå dem etter hvert! Eldresenteret har ikke så mange ressurser, så vi gjør vanligvis helt enkle aktiviteter – Vi fargelegger og maler, lager engler av doruller og spiller bingo! Hver morgen har vi ca 20 minutter med trening, bare slik at de skal holde seg i form, og det er også veldig gøy og sjarmerende å se på.

Spanskskolen

Denne uken var min siste på spanskskolen, så nå kommer jeg til å ha mer fritid på ettermiddagene. Det har gått veldig bra på skolen, og jeg har lært masse, men jeg er fortsatt ikke like flink som jeg skulle ønske jeg var. Men alle på skole er kjempehyggelige, og de arrangerer masse aktiviteter som er gøy å være med på. Idag skal vi på fotballkamp: VM-kvalifisering, Ecuador mot Chile!

Jeg har også fått mange venner på skolen. Siden jeg reiste alene er det kjekt å møte noen andre i samme situasjon som jeg kan finne på ting med. Neste uke skal jeg på kino med noen venner (på spansk selvsagt!).

Denne helgen skal jeg reise til Baños, en typisk ferieby 4 timer sør for Quito. Jeg skal møte noen andre norske jenter, Tonje og Guro, som er i Cuenca akkurat nå. Vi har ikke planlagt alt ennå, men det er visstnok masse å gjøre i Baños: rafting, bading, fine turer og masse liv.

Jeg har også vært i Mindo sammen med en gruppe fra skolen, og det var kjempegøy! Vi var på sjokoladefabrikk, hoppet utenfor et 150 m høyt stup og tubet nedover elven 😀

Så jeg har det egentlig veldig bra! Selvfølgelig blir jeg sliten av jobb, skole og alle aktivitetene, men jeg har opplevd utrolig mye på utrolig liten tid! Gleder meg til de neste månedene i Quito, Cotocachi og på Galapagos!

Håper alt går bra hjemme i Norge!

Masse hilsener fra Fride