Familie med reiselyst

Atlantis har drevet med kulturutveksling i over 40 år, og vi synes det er utrolig spennende å snakke med tidligere deltagere på våre programmer. I august hadde vi besøk av Trine Lill Bangstad Erlund som reiste som au pair med Atlantis i 1990.

Familie med utferdstrang

 

19 år gammel reiste Trine til USA for å være au pair hos en familie i USA. ”Jeg hadde et friår og hadde lyst til å reise. Den gangen fantes det ikke så mange andre muligheter enn au pair ordningen. Vi var en hel gjeng nordmenn som reiste sammen fra Oslo til New York. Jeg kom til en herlig familie i Massachusetts med to barn, en på 4 år og en 4 uker gammel baby. Babyen fikk jeg fikk jeg rett i fanget. Mor måtte tilbake på arbeid, det fanteFamilie med utferdstrangs ikke ordninger for at hun kunne være hjemme med barnet” forteller Trine. Hun husker at hun tjente 100 dollar i uken, som hun synes var en veldig grei lønn. ”Mange bodde nok hos mer velstående familier, men jeg synes min familie var helt ideell, de var flotte og jordnære mennesker” forteller Trine. I dag, 24 år senere, har hun fortsatt kontakt med familien i USA.

Hun mener opplevelsen som au pair har gjort henne mer åpen og bedre rustet til å hoppe i ting. ”I tillegg lærer man å tilpasse seg andre mennesker og kulturer.” Trines opplevelser har inspirert, og i dag er det datteren Rikke på snart 19 år som skal reise. I oktober drar hun til Jaipur for å arbeide frivillig på barnehjem i 5 uker. ”Jeg har lyst til å oppleve indisk kultur, møte nye mennesker og bidra med noe positivt” forteller Rikke. ”Jeg hadde håpet at barna mine også ville reise ut og oppleve verden før de begynte å studere, men det er jo litt skummelt nå som det faktisk skjer” sier Trine smilende.