Eswatini – det lille kongeriket

Har du noen gang vurdert å besøke Afrikas minste land? Eswatini, tidligere kjent som Swaziland, ligger midt imellom Sør-Afrika og Mosambik. Plasseringen gjør landet til et utmerket utgangspunkt for rundreiser i det sørlige Afrika. Samtidig er det lille landet også verdt et besøk i seg selv. Sammenliknet med nabolandene er det få turister, og en reise hit gir muligheter for å oppleve en særegen kultur og vakker natur. Vi har samlet noen tips som kan være nyttige dersom du ønsker å utforske Eswatini.

Fantastisk natur

Eswatini har et variert og frodig landskap og et rikt dyreliv. Dersom man reiser på ferie hit anbefales det å ta en tur innom noen av landets nasjonalparker. Blant de mest kjente nasjonalparkene er Hllane, Miliwane og Mkhaya. Her er det gode muligheter for å se «The Big Five» og lære mer om det afrikanske dyrelivet enten til fots, i bil eller på hesteryggen. Dessuten er det som regel færre turister enn i de større nasjonalparkene i nabolandene. I Malolotja nasjonalpark er det også gode muligheter for fotturer i vakre fjellomgivelser. Er du ute etter litt ekstra spenning kan du for eksempel prøve deg på en zip line-tur! Husk at du alltid burde gå med en guide som er godt kjent i området.

Særegen kultur

I motsetning til andre afrikanske land har Eswatini en relativt homogen befolkning, der majoriteten er swazi. Tradisjonsrik sang og dans er en viktig del av den særegne kulturen. Tradisjonsrike antrekk og imponerende dans er generelt sett å se over hele landet til enhver årstid. Om du ønsker å se det på nært hold kan du besøke en «cultural Village» for å smare på swazi mat og lære dansen.

 

Frivillig arbeid

Eswatini er et vakkert land, men med mange store utfordringer. Selv om landet har en relativt fredelig historie, lever nesten 70% under fattigdomsgrensen. Eswatini er også et av landene med høyst andel HIV-smittede, noe som setter flere barn og unge i en sårbar posisjon. Frivillig arbeid er en unik mulighet til å bidra til lokalsamfunnet, samtidig som det også er en av de beste måtene å bli kjent med kulturen på. Finn prosjekter der du kan bistå lokalt ansatte og omgås med den lokale befolkningen på daglig basis og over en lengre periode. Gjennom Atlantis Utveksling kan du for eksempel jobbe på dagsentre for sårbare barn, på bygg- og vedlikeholdsprosjekter eller aktivisere barn og unge gjennom ulike sportsaktiviteter. Frivillig arbeid gjør reisen meningsfull, både for stedet du besøker og deg selv.

Rundreise

Eswatini er et perfekt utgangspunkt for rundreiser til det sørlige Afrika. Landet grenser til Sør-Afrika i nord, vest og sør. Det er lett å reise herfra til den verdenskjente Krügerparken. Nasjonalparken er Sør-Afrikas største, hvor man får øye på de fleste dyreartene som lever i Afrikas villmark. I øst grenser Eswatini til vakre Mosambik, der man enkelt kan komme seg til den idylliske strandlandsbyen Tofo. Her finnes det gode muligheter til å snorkle med hvalhai og delfiner, samt utforske øyene i nærområdene. Kanskje dette også er en gylden mulighet til å ta dykkerserfikatet? Dersom du ønsker å reise på rundreise i det sørlige Afrika er det absolutt verdt å sjekke ut mulighetene for å melde deg på en gruppetur. Da blir man kjent med flere eventyrlystne mennesker, samtidig som man får utforsket det beste stedene har å by på.