Oppdatering fra ernæringsprosjektet på Filippinene

Emma Bailie, journalist og frivillig fra Australia har skrevet om ernæringsprosjektetne på Filippinene, og hva de har utrettet så langt i 2015.

Filippinene frivillig arbeid ernæringTo nylig gjennomførte matprogrammer i Filippinene har økt helsestatusen til 86 barn, og gitt lokale mødre en bedre forståelse av hvordan de skal hjelpe familien sin til et sunt kosthold. Ernæringsprosjektet har bidratt til at barna i lokalsamfunnet i Tacloban spiser sunnere og mer næringsrik mat.

Prosjektet retter seg mot landsbyene med høyest antall underernærte barn, og etter en forsknings-og screeningprosess utarbeides en liste over de barna som er i høyrisikogrupper for feil- og/eller underernæring. Frivillige som har kompetanse i ernæring lager en diettplan, og er med på å forberede et daglig næringsrikt måltid for barna. Barna blir veid og målt hver fjortende dag for å sjekke fremdriften.

«Å vite disse barna kommer til å få en balansert, næringsrikt måltid minst en gang om dagen er veldig givende,» sier ernæringsfysiolog og frivillig Lizzie Schofield fra Storbritania.
Lokalt ansatt John Balanlay, forteller at prosjektet gir mer enn bare fulle mager. «Mødrene lærer om helse og ernæring, og om hvordan de kan bruke det i hverdagen, ved forberedelse og tilberedning av mat,» sier John.Filippinene frivillig arbeid ernæring

«De kan bruke det de lærer til å lage sine egne oppskrifter, eller få en sunn vri på retter innenfor sitt budsjett.»

De frivillige utdanner barna og mødrene uformelt om ernæring mens måltidet blir forberedt.

«Når de hjelper meg med matlagingen prøver jeg å snakke med dem om å spise sunt. De hører godt etter og tar det virkelig til seg. De er veldig nysgjerrige og stiller mange spørsmål, slik at de lærer om sunn mat samtidig som de lærer å lage mat » sier Lizzie.

Tre nye ernæringsprosjekter skal kjøres i gang i lokalsamfunnene i New Kawayan, Lumbang og Cangumbang. Ordningen er permanent subsidiert av et fadderprogram.