Elise på byggeprosjekt i Swaziland

Elise jobbet 8 uker som frivillig på byggeprosjekt i Estwatini (Tidligere kjent som Swaziland). Den lokale koordinatoren fortalte Atlantis at han aldri hadde hatt en mer motivert og hardtarbeidende frivillig.

Les Elises blogg og se fine bilder både fra byggeprosjektet og fritidsaktiviteter her

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du?

Veldig mye muring og graving, men også litt vedlikehold av lekeplassen, maling og en del småjobber, som å henge opp hyller i klasserom etc.

Hva gjorde dere på fritiden?

For dem som jobbet på NCPene med barna var det gjerne mye forberedelser å gjøre, så ofte hjalp jeg dem med å bli ferdige. Vi hang også mye rundt bassengkanten, og det var mulighet for å gå fjellturer rett rundt lodgen. Vi gikk ut å spiste en del, og i helgene gikk vi av og til ut på byen en tur. Gjerne til en av nabobyene, i og med at det ikke var så mye som skjedde i Enzulwini. Den lokale partneren var dessuten veldig flinke til å arrangere ting for oss, og vi hadde det veldig gøy sammen med dem! Litt av fritiden gikk også selvfølgelig til dagligdagse plikter, som å vaske tøy, lage mat o.l.

Var du med på sosiale arrangementer? Utflukter?

Jeg meldte meg på to turer mens jeg var der nede, den ene gikk til Kruger nasjonalpark, og den andre til Tofo i Mozambique. Disse turene gjorde at jeg mistet to uker av prosjektet, men var samtidig med for å øke trivselen min ytterligere! Jeg føler jo selvsagt at jeg mistet to viktige uker med arbeid, men vet samtidig at hvis jeg ikke hadde gått på de turene hadde jeg først og fremst gått glipp av veldig mye, samtidig som jeg antagelig ikke hadde blitt en like stor del av den gruppa vi var.

Vil du anbefale andre å delta i dette programmet?              

Absolutt! Men det er viktig å ha den rette innstillingen, og også en god porsjon «stå-på-vilje», så vel som et godt humør og evnen til å kommunisere med andre.

Hvordan bodde du?

På en lodge man ikke finner maken til. Fantastisk natur, fantastiske ansatte, kjempegod mat, greie rom, og generelt sett bare helt supert! Luksus, rett og slett

Hva lærte du av oppholdet?
Har lært så mye at det er vanskelig å sette ord på det. Ikke bare praktiske erfaringer, som å håndvaske sitt eget tøy, eller å sette opp en grunnmur, men også det å klare å akseptere en helt fremmed og annerledes kultur. Det å kunne se at bak den litt mørkere hudfargen, de fillete klærne og dårlige boforholdene, så er vi like. Vi trenger like mye kjærlighet, og vi har de samme målene for livet, bare med et litt annerledes grunnlag.