Elise og Lena på Cradle of Love

"Oppholdet svarte absolutt til forventningene, og mer enn det. Det ga oss mest gode opplevelser, men vi møtte selvfølgelig også triste opplevelser. Dette var noe vi forventet." I teksten under kan du lese noen av tilbakemeldingene som de hadde etter turen sin til Tanzania.

Hvilke arbeidsoppgaver hadde du?
Vi gjorde det meste som de ansatte på barnehjemmet gjorde. Vi hjalp til med å gi barna mat, skiftet bleie på de, badet de når de skulle det, og hjalp de på toalettet. Lekte med barna både ute og inne. Vi prøvde også å lære barna litt engelsk, noe de ansatte var flinke til. Vi var med på gåturer med barna og de ansatte. Vi hjalp også renholderene med å for eksempel vaske stolene til barna.

Hjelpe til å mate babyer og barn, skifte bleier, aktivisering, gå turer, bidra til at det var rene og fine områder ute og inne.
Frivillig arbeid i Tanzania - Cradle of love

Hvordan bodde du? Var boforholdene som forventet?
Vi bodde i et hus for frivillige. Der bodde jeg og Lena sammen, på et rom med bra standard. Boforholdene var bedre enn forventet, da der var både ok standard på soverommet og ellers i fellesarealene, og godt renhold. Der var også en bar hvor vi hadde felles middag med de andre frivillige hver dag, der kom også en bartender når vi ønskte det, så vi kunne kjøpe drikke og sitte der sammen med de andre. Vi hadde «supervisoren» vår, som bodde i huset sammen med oss, og vi hadde 24 timers vakt ved porten, noe som føltes veldig trygt.

Beste minne fra turen?
Vanskelig å velge ut et minne da alt bidra til en veldig fin opplevelse. Har lært å sette mer pris på ting, hvordan man kan bruke de få ressursene man har til noe godt. Ble veldig glad i barna, og de gjorde opplevelsen helt spesiell.
Hvordan synes du organisasjonen i utlandet fulgte deg opp under oppholdet?
De fulgte oss veldig godt opp, blant annet med «supervisoren» vår, som vi kunne spør om alt til en hver tid. Det var bare å sende en melding, eller banke på hos han, så fikk vi hjelp. Hun som driver organisasjonen var også veldig grei, og var ofte innom frivillighetshuset å spurte hvordan det gikk med oss. Vi hadde litt problemer i begynnelsen, med at lederen på barnehjemmet spurte oss veldig mye om penger. Vi hadde ikke fortalt at vi hadde samlet inn penger, da vi ble rådet til å vente med det til slutt. Hun som driver organisasjonen tok da opp telefonen med en gang, og ringte med en gang for å snakke med lederen av barnehjemmet for å fortelle at det ikke var greit at hun spurte oss om penger. Det ble mye bedre etter det. Så de fulgte oss absolutt opp på en bra måte.

Veldig fornøyd med både dere i Atlantis, og organisasjonen i Tanzania. Gjennom dere har vi fått ett fantastisk opphold. Jeg vil absolutt anbefale dette til andre som tenker på en slik reise.

 

Et helt fantastisk opphold. Kunne virkelig tenkt meg å vært der lengre. Noe jeg vil anbefale til flere. Har allerede anbefalt til ei som har bestemt seg for å reise.

Les mer om barnehjemmet Cradle of Love i Tanzania, eller ta kontakt med oss for mer informasjon.