Krugerprosjekt i Sør-Afrika

Jobb frivillig på Krugerprosjektet i Great Kruger Nasjonalpark. Her vil du først og fremst jobbe med elefanter og neshorn, men du vil også møte løver, hyener, zebraer, bavianer, slanger og sjiraffer i deres naturlige omgivelser.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo i frivilligleir

Her får du oppleve en typisk afrikansk savanne og være med på å kartlegge populasjonsbestandene til hovedsakelig elefanter og neshorn. Du vil også hjelpe til med å måle endringer i bestandene på bakgrunn av miljøpåvirkninger og populasjonstetthet.Frivillig arbeid i Sør-Afrika - Elefant- og neshornprosjekt

Som frivillig vil du sammen med en ansatt fra reservatet dra ut på savannene og hjelpe til med datainnsamling, merking av dyr, undersøkelser av hvilken type vegetasjon ett spesielt dyr spiser, og vurdere elefantødeleggelser på vegetasjonen.

Prosjektet ligger dypt inne i Baluledelen av Great Kruger Nasjonalpark, som ligger 20 km fra Hoedspruit i Limpopo provinsen. Reservatet er åpent mot nasjonalparken der alle dyrene går fritt rundt, og det er ingen restriksjoner på hvilke dyr som kommer inn i leiren.

Hva jobber jeg med på Krugerprosjektet?

Frivillig arbeid i Sør-Afrika - Elefant- og neshornprosjektSom frivillig vil du jobbe sammen med miljøvernere og -forskere, og assistere med innsamling av data på alt fra flokkdynamikken hos løver til størrelsen på neshornbestander. Dette inkluderer å kartlegge dyrenes art, antall, oppholdssted, kjønn, alder, tilstand, tid og dato, aktivitet og matkilder. Gjennom overvåkning av bestandene samler du inn informasjon som er til stor nytte for de som administrerer dyrelivet. Ved å se på lokale omstendigheter som tørke og brann, undersøker man om det finnes noen sammenheng mellom disse hendelsene og dyrenes tilstand og bevegelser. De dagene du ikke er ute på feltarbeid hjelper du til med registrering av dataene.

I tillegg til å arbeide med dyrevern, vil du være med på å undersøke tilstanden til naturreservatet gjennom registrering av ulik vegetasjonstetthet. Dette gir en god indikasjon på bærekraften i området. Videre vil frivillige hjelpe til med praktiske gjøremål på reservatet. Dette kan innebære reparering av gjerder, rydding av vei, konstruksjonsarbeid, administrasjon og assistanse i forbindelse med problemdyr.

Eksempel på arbeidsoppgaver

• Merking av ville dyr
• Nattutflukter for å se hvilke dyr som er aktive om natten
• Evaluere trebestand etter elefantødeleggelser
• Bestemme vegetasjonstetthet/populasjonsbestander

De frivillige arbeider 5-6 dager i uken. På den syvende dagen, som oftest en søndag, får du muligheten til å være med på utvalgte utflukter og aktiviteter.

Prosjektet passer for deg som

• Er over 18 år
• Snakker greit engelsk
• Er i god fysisk form
• Kan være borte i 2-8 uker

Du trenger ikke ha relevant arbeidserfaring for å delta på dette prosjektet, men vi krever at du er motivert, engasjert og fleksibel. Prosjektet er åpent for at barn ned til 12 år kan delta i følge med en voksen over 18 år.

Bosted

Frivillig arbeid Sør-Afrika - Bosted elefant - og neshornprosjektDu vil bo i en afrikansk leir uten avgrensning fra resten av naturen. Åpne dusjer og toaletter tilbyr en vakker utsikt over bushen. Leiren har innlagt vann og kraner utenfor hver hytte. Vannet kan drikkes, men du kan også kjøpe vann selv. Frivillige og ansatte ved leiren deles opp i hytter med 2 senger.

Måltider tilberedes over bål, hvilket skaper den perfekte stemningen for å bli kjent med de andre frivillige, fortelle historier og slappe av etter arbeidsdagen. Maten er variert og inkluderer noen sør-afrikanske retter. Dersom du har spesielle behov kan dette legges til rette for.

Det finnes ingen butikk i leiren, men du har mulighet til å bli med inn til byen hver mandag for å gjøre innkjøp. Leiren har tilgang på elektrisitet gjennom solenergi. Dette betyr at du kan lade opp mobiltelefon og PC i ladestasjonen, men bruk av hårføner og lignende er ikke mulig. Du vil heller ikke ha tilgang til elektrisitet på rommet ditt. Vær klar over at leiren har enkel standard og at livet i bushen kan være uforutsigbart. Det kan være lurt å være forberedt på at uforutsette hendelser kan skje, som for eksempel at vanntilførselen til leiren stenges av i korte perioder, på grunn av elefanter f.eks.

Mer informasjon om frivillig arbeid i Sør-Afrika

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.