Dykkeprosjekt i Malaysia

Jobb frivillig på dykkeprosjekt og ta dykkersertifikat i idylliske omgivelser på Perhentian-øyene. Her finner du langstrakte hvite strender, samt flotte korallrev. Ved å være frivillig er du med på å kartlegge korallrev og undervannslivet i området.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 1 uke
  • Fast oppstartsdato
  • Bo i frivillighus

Forsøpling i havet er et økende globalt problem. Stadig oftere kan vi lese i avisene om hvordan plast og andre lite nedbrytbare materialer oversvømmer strender og skader fugler, fisk og andre dyr. Vår partner i Malaysia jobber målrettet for å være en forkjemper for økologisk turisme og bærekraftig fiske og svømming. Hovedmålet til prosjektet er å gi lokale myndigheter informasjon om det marine livet rundt øyene, slik at de kan ta best mulig vare på det lokale mangfoldet.

Som frivillig vil du ta dykkerlappen i løpet av den første uken på prosjektet. Deretter vil du ha en (eller flere) uker med dykking der du er med på å registrere og observere det marine livet i område. Har du allerede dykkelappen vil du komme i gang med prosjektarbeidet allerede første uken.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Som frivillig på dykkeprosjektet kan du velge mellom å hjelpe til med langsiktig forskningsarbeid, eller bistå med det generelle observasjonsarbeidet. Velger du å hjelpe til med det langsiktige forskningsarbeidet vil du ta del i en sjøgresstudie, som dokumenterer endringer over tid. Her vil du først lære å benytte anerkjente metoder for forskning på sjøgress, før du deretter går i gang med å samle inn data. Det er en unik mulighet til å få praktisk erfaring fra forskningsarbeid under vann. Dersom du har dykkersertifikat kan du delta på prosjektet fra 4 uker. Har du ikke allerede dykkersertifikat må du delta i minimum 5 uker. Velger du å bistå med det generelle observasjonsarbeidet vil dine oppgaver variere etter behov, og kan blant annet innebære å identifisere hai og skilpadder. Dersom du har dykkersertifikat kan du delta på prosjektet fra 1 uke. Har du ikke allerede dykkersertifikat må du delta i minimum 2 uker.

I tillegg til å bidra med identifiseringen og kartlegging av det marine livet, hjelper også alle frivillige til på de ulike korttidsprosjektene som til enhver tid er aktuelle. Dette kan for eksempel dreie seg om opplæring av lokale fiskere og båtførere, eller drive med informasjonsarbeid ovenfor turister. Det er ingen helsekrav for å delta på prosjektet, men du må kunne svømme og være glad i å oppholde deg i vann.

Se oppdaterte oppstartsdatoer under her. Prosjektet er åpent for frivillige fra 18 år og oppover. Frivillige på prosjektet vil selv reise til/fra Kuala Besut, og tar hurtigbåt over til øyene. Frivillige bor i frivillighus på prosjektet, og deler soverom og fellesarealer med andre frivillige under oppholdet.

Mer informasjon om prosjektet i Malaysia

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.