Dykkeprosjekt i Malaysia

Jobb frivillig på dykkeprosjekt og ta dykkersertifikat i idylliske omgivelser på Perhentian øya. Her finner du langstrakte hvite strender, samt flotte korallrev. Ved å være frivillig er du med på å kartlegge korallrev og undervannslivet i området.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Fast oppstartsdato
  • Bo i frivillighus

Malaysia har vært en populær destinasjon for mange turister i mange år, dette har dessverre gjort at det blitt mye skader og forurensning på øyene og under vann. Vår partner i Malaysia jobber målrettet for å være en forkjemper for økologisk turisme og opplæring av lokalsamfunnet i miljøvennlig fisking og svømming. Hovedmålet til prosjektet er å gi politikerne og institusjoner data og informasjon om korallrevet og forholdene rundt øya slik at de kan best mulig ta vare på det lokale mangfoldet.

Frivillig arbeid i Malaysia - DykkeprosjektSom frivillig vil du først ta dykkerlappen i løpet av en uke. Derfor vil  mye av den første tiden gå med til opplæring i dette. Deretter vil du ha to (eller flere) uker med dykking der du er med på å registrere og observere korallrevet i område. Du vil også bidra på forskjellige forskningsprosjekter.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

I tillegg til å bidra med identifiseringen og kartlegging, hjelper også frivillige til på de korttidsprosjektene som til enhver tid er aktuelle. Dette kan for eksempel dreie seg om strandrydding, opplæring av lokale fiskere og båtførere, arrangere aktiviteter for besøkende barn osv. Det er ingen helsekrav for å delta på prosjektet, men du må kunne svømme og være glad i å oppholde deg i vann og på stranda.

Dersom du har dykkersertifikat kan du delta på prosjektet fra 2 uker, og dersom du ikke har dykkersertifikat må du delta i minimum 3 uker. Oppstartsdato er hver mandag, og prosjektet har behov for frivillige i perioden 20. mars til 2. oktober, med oppstart i 2017. Prosjektet er åpne for frivillige fra 18 år og oppover.Frivillige på prosjektet vil selv reise til/fra Kuala Besut, hvor de hentes med båt. Frivillige bor i frivillighus på prosjektet, og deler soverom og fellesarealer med andre frivillige under oppholdet.

Regnsesongen er fra sent oktober til februar, og prosjektet stenger vanligvis i oktober. Det er greit å være klar over at det kan bli endringer i vanlig timeplan på grunn av været i prosjektets siste uker, og noe tid vil brukes til å forberede stenging.

Mer informasjon om prosjektet i Malaysia

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.