Cape Town – byen som har alt

Cape Town er byen som ligger helt sør i Afrika, rett ved Kapp det god håp. Om du reiser til Afrika, kommer du ikke mye lengre sør enn dette. Byen er preget av landets historie og man kan se store forskjeller innad i befolkningen. Fattigdom har satt sitt preg på townshipene som finnes rundt Cape Town. Til tross for dette er Cape Town også en av de livligste byene som kan by på alt fra safari, til 14 retters middag. Hva som ikke finnes i Cape Town er mangel på ting å gjøre.

 

For frilufts interesserte er byen kjent for sine mange flotte fjellturer. Det mest kjente fjellet, Table Mountain er det flotte fjellet som står bak byen, men det finnes flere turer du kan ta. Lion’s Head, the Twelve Apostles og Devil’s Peak er også gylne muligheter til å se Cape Town fra oven. For de som bare ønsker å se utsikten er det også mulighet for å ta en taubane opp fjellet. Ettersom Cape Town er en kystby er havet også en stor kilde til all turismen. Ved kysten kan du se pingvin kolonier, dra på hval og hai safari, du kan lære deg å surfe eller ta en guidet kajakk tur. Cape Town har fantastiske strender så en lat dag på stranda er også til å anbefale. Det finnes mange muligheter til å se det fantastiske dyrelivet i Sør-Afrika. Du kan blant annet dra på ettermiddags safari i Aquila Game Reserve, eller nyte en helt døgn i parken. Der får du blant annet se elefant, neshorn, buffalo, sebra og sjiraff. Hvis du ikke har vært på safari før så er det verdt å ta en tur for å se dyrene i sitt rette element.

Sør-Afrika har en lang og komplisert historie, og det er mange muligheter til å lære og utforske denne når man besøker Cape Town. På museene kan du se fossiler som er over 700 millioner år gammele, lære om den lange historien Sør-Afrika har med slaveri og om Apartheid tiden. Robben Island er en destinasjon mange besøker, grunnet dens historiske signifikans. Det finnes guidede turer som arrangeres i forskjellige områder av Cape Town, blant annet er turen på Cape Peninsula svært populær. Du kan også ta en guidet tur i Khayelitsha slummen, som blant annet tar deg innom den lokale radiostasjonen, et håndverksmarked og lokale severdigheter.

Sør-Afrika er jo også kjent for sine kulinariske opplevelser. Vingårder og bryggerier finnes det mange av, og setter du av en dag kan du være med på vinsmaking på flere forskjellige gårder eller en tur innom de kjente bryggeriene. Har du virkelig lyst til å oppleve afrikansk mat anbefales også en tur til the gold restaurant som serverer en 14 retters middag med retter fra hele Afrika.

Uansett om du skal jobbe frivillig, er på gjennomreise eller skal feriere i Cape Town er det uansett mer enn nok aktiviteter til å holde deg opptatt og underholdt i ukesvis.