Camilla i Quito jobbet i barnehage og med dyr

Camilla i Quito jobbet i barnehage og med dyr

Camilla fra Hammerfest jobbet frivillig i barnehagene San Roque og El Tejar og i Puyo på redningssenter for ville dyr.

Etter endt utdanning ved Hammerfest videregående skole (studiespesialisering), dro jeg til Ecuador i oktober 2011 gjennom Atlantis Utveksling. De tre første månedene bodde jeg i Quito, som er hovedstaden. Det er en by med over 2 millioner innbyggere, og det ble ei stor omstilling for meg. Dette på grunn av at jeg har hele mitt liv bodd i Hammerfest, som er mye mindre og mye tryggere. I disse månedene bodde jeg sammen med en ecuadoriansk familie, jeg fikk utrolig god kontakt med dem og likte meg kjempegodt der.

På den tiden jeg var i Quito så studerte jeg spansk i en måned på Fundacion Simon Bolivar educacion. Deretter jobbet jeg en måned på San Roque. Der jobbet jeg i en barnehage, der flesteparten av barna var barn av indianere som var kommet til Quito for å få seg arbeid. De fleste av disse var utrolig fattige. Når jeg var ferdig med prosjektet på San Roque, arbeidet jeg en måned på El Tejar. El Tejar er også en barnehage, for barn av foreldre i en veldig vanskelig økonomisk situasjon. Begge jobbene i Quito ga meg virkelig et nytt perspektiv på ting. Bare det å se at det betydde så mye for de at du bare var der, var virkelig veldig givende.

Etter 3 månder i Quito dro jeg til Cuenca. Der arbeidet jeg i 2 uker på et hundesenter. Der misforstod vetrinæren meg litt. Hun trodde at jeg ville bli veterinær, og dermed lærte hun meg alt fra å stikke sprøyter på dyr, til fysioterapi på hunder. Etter disse to ukene i Cuenca, dro jeg til Puyo som ligger i regnskogen. Der jobbet jeg på et redningssenter for dyr som var utsatt for illegal trafficing. Der fikk jeg jobbe med alt fra aper til tigre. Det var utrolig lærerrikt, og samtidig veldig trist. Det å se hva mennesker egentlig får seg til å gjøre mot dyr, kun på grunn av penger eller manglende kunnskap er ganske fælt.

Etter endt opphold i Puyo dro jeg tilbake til Quito og studerte spansk enda ei uke til. Det var godt å møte vertsfamilien min igjen, og se de andre vennene mine fra Quito. Deretter dro jeg 1 måned til La Calera som er en liten landsby som ligger mellom vulkanene Cotacachi og imbaburra nord i Ecuador. Der bodde jeg sammens med urbefolkningen i andesfjellene 1 mnd. Der lærte jeg deres måte og jobbe med jordbruk. I tillegg jobbet jeg 2 uker i barnehagen der. I La calera var det flere kvelder jeg gikk sammmens med ei 7 år gamel jente, og hentet 3 svære okser… med kun en pinne til å forsvare meg… det var helt utrolig skremmende, men lærerrikt.

Etter denne månden dro jeg igjen tilbake til Quito for å studere spansk enda ei uke. Å etter det dro jeg til Galapagos for å jobbe på et biologi prosjekt der.Jjeg lærte sykt mye av det. Jeg jobbet ca. 2 uker på det prosjektet, og deretter tok jeg ca. 1 uke fri for å se litt mer av Galapagos. Galapagos er rett og slett som en annen verden, med tanke på dyrelivet og milijøet!

Jeg har også besøkt en av verdens høyeste aktive vulkaner «Cotopaxi», dykket med haier, elverafting, hoppet ned en foss på 12 meter, sett verdens største aktive krater på Galapagos øya «Isabela», besøkt inca ruinene «inca pirka» og gjort mye mer.

Med vennlig hilsen Camilla