Camilla i Ecuador

På 7 uker har Camilla rukket spanskkurs i Quito, frivillig arbeid på dyrereservatet i Amazonas samt tre uker på naturreservatet på Galapagosøyene. Her er et lite reisebrev og noen flotte bilder fra turen hennes!

Har nå kun 2 dager igjen av frivilligarbeidet mitt på Galapagos, etter å ha vært her i 3 uker, og tiden her går alt for fort. Frivillig går i elven i AmazonasHar allerede rukket å være en drøy uke i Quito med spanskkurs og tre uker i jungelen der jeg jobbet med ville dyr, før jeg kom hit. Likevel føles det ut som jeg dro hjemmefra for bare noen dager siden.

Quito har utrolig mye å by på av aktiviteter, i tillegg til flere naturopplevelser ikke alt for langt unna. Fikk for eksempel gjort Cotopaxi gjennom spanskskolen, salsadansing, spilt tennis i den nærmeste parken til vertsfamilien og mye mer. Med buss er det billig og komme seg rundt. Trengte noen ganger hjelp med retning, men følte meg aldri utrygg. Holdt bare godt på sekken, og fulgte med så ingen prøve å stjele. Samme gjelder nattlivet, tar man taxi hjem, og holder seg på gatene med folk, er det ikke noe i veien for å dra ut.

Daglig plystring, tuting og roping etter meg, slapp jeg likevel ikke unna. Selv om det kan føles ubehagelig, er det som regel kun kulturen her og mitt blonde hår, som var grunnen. De aller fleste vil kun ditt beste, dette merket jeg ekstra godt ved å være åpen og blid mot nye folk.

I jungelen gjaldt det samme. Bodde på frivillighus så det var ikke noe problem. Kunne også dra ut i helgen, da fikk vi som regel litt ekstra oppmerksomhet, men vi befant oss kun på folkefylte steder, og hadde det gøy.

Frivillig sitter på stranden på GalapagosHer på Galapagos har jeg følt med tryggere enn noe annet sted. Er masse turister og et avslappet miljø. Ikke noe behov for å ha sekken på magen eller passe seg om kvelden. Har selv reist alene rundt de fem siste dagene, og daglig møtt nye folk å henge med. Eneste negative med Galapagos er prisene. Kan prøve å være økonomisk, men fant fort ut at opplevelsene jeg kunne få her var verdt å bruke litt ekstra på. Mat må man jo ha, drikke om man drar ut og restaurantbesøk for å prøve den lokale maten. Vet heller ikke når og om det vil være mulig å komme tilbake, så følte det ble dumt å ha dårlig samvittighet på grunn av pengene jeg brukte. Får heller være ekstra sparsom videre på turen og håpe jeg kommer i mål.

Drar på slutten av denne uken videre til Panama for reise gjennom Sentral-Amerika, og føler meg klar for et nytt Latin-Amerikansk land!

Hilsen Camilla

 

Les mer om frivillig arbeid i Ecuador her

 

Mer informasjon om frivillig arbeid i Ecuador?

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Andrea på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.