Bosted i Kenya

I Kenya har vi prosjekter i Mombasa og Msambweni. Her kan du lese mer om de ulike stedene og hvordan du bor der.

Bosted i Mombasa

Som frivillig eller student på et av våre prosjekter i Mombasa vil du bo hos en lokal vertsfamilie eller i en frivilligleilighet. Som oftest vil du bo sammen med andre frivillige, og i nærheten av prosjektet du jobber på.

Hvis du skal jobbe på en av skolene eller rehabiliteringssenteret for barn med funksjonsnedsettelser vil vi anbefale at du bor hos vertsfamilie for å spare reisetid til og fra prosjektet. Ved å bo hos en lokal vertsfamilie vil du lære mye om kenyansk kultur, tradisjon og hverdagsliv. Det vil være spennende, men det kan også være utfordrende. Familiestrukturen i Kenya er annerledes enn i Norge. Storfamilien er vanlig, og ofte bor flere generasjoner sammen i en husholdning. Barna leker ganske fritt, mens alle voksne tar ansvar for å se etter barn i deres nærvær. Det kan føles litt kaotisk og overveldende å være del av en slik storfamilie. Det kan by på både språklige og kulturelle misforståelser, men vertsfamiliene er veldig vennlige folk, som er vant til å ta imot frivillige, og som vil gjøre sitt aller beste for at du skal få et vellykket opphold. Vår samarbeidspartner i Kenya kjenner familiene godt, og har samarbeidet med dem i 10 år. Du vil få servert frokost og middag som du spiser sammen med familien hver dag. Familiene har innlagt vann og strøm, og har vanlig toalett. Sengetøy og myggnetting finnes i huset, men håndklær må du ta med selv.

Hvis du skal jobbe på Bomu Hospital vil vi anbefale at du bor i frivilligleilighet. Leiligheten ligger i øverste etasje i et leilighetskompleks i Nyali, Mombasa. Det er plass til 10 studenter eller frivillige i leiligheten som deler soverom, kjøkken og bad. Det er en hushjelp som skifter sengetøy og rengjør fellesområdene en dag i uka, samt vakthold på eiendommen 24 timer i døgnet. Sengetøy og myggnetting finnes i huset, men håndklær må du ta med selv. Enkel frokost bestående av brød, peanøttsmør, syltetøy, te og melk er inkludert i programavgiften. Middag og lunsj ordner man selv, men det er vanlig å organisere felles innkjøp og rullere på middagslagingen.

Huset ligger i kort gåavstand til offentlig transport, såkalt matatu (minibuss) eller boda-boda (motosykkeltaxi). Det tar ca. 45 minutter å reise med matatu til prosjektene, og noe kortere med boda-boda. Frivillige og studenter er pålagt å bruke hjelm dersom dere tar boda-boda. Det finnes noen kiosker i umiddelbar nærhet til leiligheten, hvor man kan kjøpe mineralvann, frukt og snacks. Større kjøpesentrene med store supermarkeder kan nåes med offentlig transport, det tar mellom 15-30 minutter, avhengig av trafikk.

Bosted i Msambweni

Studenter og frivillige som jobber på Msambweni sykehus bor på ‘Action Guest House’ i Msambweni. Dette gjestehuset drives av en lokal veldedighet som en inntektsgenererende aktivitet. Huset er et tradisjonelt swahili hus: I midten er det et friluft, hvor lokale kvinner lager mat og vasker. Studenter og frivillige deler soverom, bad og kjøkken. Det er vanlig toalett og en dusj i huset, dog med kaldt vann, men med en gjennomsnittlig utetemperatur på ca 28-32 grader så blir det forfriskende! Dine naboer Leonard og Phoebe vil ta godt vare på deg, og sørger for både renhold og matservering. Du vil få servert frokost og middag hver dag. Det er innlagt vann og strøm i gjestehuset, og det er vanlig toalett. Sengetøy og myggnetting finnes i huset, men håndklær må du ta med selv.

Msambweni har noen små butikker hvor du kan kjøpe brus, kontantkort, kjeks og frukt. I gangavstand fra boligen finner du en fin restaurant, et svømmebasseng og en bar. Eierne som er tysk/sveitsiske er svært imøtekommende og vennlige. Det tar 30 minutter med matatu til Ukunda som er en større by med supermarked, mange turistattraksjoner, fine strandhoteller og restauranter.