Bosted i Kenya

Bosted i Mombasa

Som frivillig på en av våre prosjekter i Mombasa i Kenya vil du bo hos en lokal vertsfamilie, ofte sammen med andre frivillige og i nærheten av prosjektet du arbeider på. Ved å bo hos en kenyansk familie vil du lære mye om kenyansk kultur, tradisjon og hverdagsliv. Dette vil være spennende, men det kan også være utfordrende. Familiestrukturen i Kenya er annerledes enn i Norge. Storfamilien er vanlig, og ofte bor flere generasjoner sammen i en husholdning. Barna leker ganske fritt, mens alle voksne tar ansvar for å se etter barn i deres nærvær. Det kan føles litt kaotisk og overveldende å være del av en slik storfamilie. Det kan by på både språklige og kulturelle misforståelser, men vertsfamiliene er veldig vennlige folk, som er vant til å ta imot frivillige, og som vil gjøre sitt aller beste for at du skal få et vellykket opphold. Vår samarbeidspartner i Kenya kjenner familiene godt, og har samarbeidet med dem i nærmere 10 år.

Du vil få servert frokost og middag som du spiser sammen med familien hver dag. Lunsj ordner du selv. Familiene har innlagt vann og strøm, og har vanlig toalett. Sengetøy og myggnetting finnes i huset, men håndklær må du ta med selv.

Du bor i lokalsamfunnet, men kjøpesenter, stranden og hoteller med restauranter og basseng finnes like i nærheten. For å komme deg til og fra prosjektet og rundt omkring i nærområdet bruker du offentlig transport. Du vil få opplæring i hvordan det lokale transporttilbudet fungerer ved ankomst.

Bosted i Msambweni

Studenter og frivillige som jobber på Msambweni sykehus bor på ‘Action Guest House’ i Msambweni. Dette pensjonatet drives av en lokal veldedighet som en inntektsgenererende aktivitet. Huset er et tradisjonelt swahili hus: I midten er det et friluft, hvor lokale kvinner lager mat og vasker. Studentene deler rom, og har en egen seng med myggnett og et skrivebord og stol. Det er vanlig toalett og en dusj i huset, dog med kaldt vann, men med en gjennomsnittlig utetemperatur på ca 28-32 grader, så blir det forfriskende! Dine naboer Leonard og Phoebe vil ta godt vare på deg, og sørger for både renhold og matservering.

Msambweni har noen små butikker hvor du kan kjøpe brus, kontantkort, kjeks og frukt. En 10 minutters spasertur fra boligen finner du en fin restaurant, et svømmebasseng og en bar. Eierne som er tysk/sveitsiske er svært imøtekommende og vennlige. Ukunda er en 30 minutters tur av matatu (lokal buss) og har et stort supermarked, mange turistattraksjoner, fine strandhoteller og restauranter.