Bosted tilknyttet Krugerprosjektet

Som frivillig ved Krugerprosjektet, bor du i en rustikk leir midt i Kruger National Park. Leiren er åpen på alle sider, og det er ingenting som hindrer dyr i å komme inn på området.

I leiren bor du en av flere hytter, hver med plass til to frivillige. I hyttene er det to senger og et lite skap. Madrass, pute og sengetøy får du på prosjektet. Ingen av hyttene har stikkontakter, men hver av dem er utstyrt med elektrisk nattlys og vask utenfor. Kveldene er fylt av lyden fra den afrikanske bushen, og det er ikke uvanlig å høre løvebrøl, hyenehyl eller sjakalrop i natten. Det er også en bålplass på området, der frivillige møtes til måltider eller for dagens oppdateringer.

Leiren har kjøkken med gassdrevet fryser og fungerer som skydd i solen eller regnet. Det meste av matlagingen skjer over åpen ild, da det ikke finnes komfyr på området. Alle måltider tilberedes av prosjektansatte. Frivillige blir gitt oppgaver på omgang for å sikre at alle får bidratt til å vaske området, sanke ved, etc.

Det er vanntoalett, vasker og en enkel dusj uten varmt vann. For å sikre privatlivet er disse adskilt fra leiren med en vegg, men står helt åpne mot bushen. Det er ingenting som å ta en dusj i den afrikanske villmarken med himmelen over deg! Undertøy og eventuelle klær vaskes i dusjen. Vann er tilgjengelig, men frivillige oppfordres til å spare. Vannet pumpes fra et borehull flere kilometer unna leiren, og fraktes inn i leiren med trailer. Vannet blir filtrert og kan drikkes. Av og til vil vanntilførselen bli hemmet av elefanter som river opp rørledningene. Dette blir da reparert så fort som mulig, men du kan oppleve å måtte vente en stund på tilgang.

Leiren bruker solenergi, og det er mulig å lade bade telefon, PC og kamerabatterier. Strømforsyningen avhenger naturlig nok av solmengden, og det er ikke alltid strøm tilgjengelig. Det er ikke nok strøm til å drive hårfønere og lignende, så slikt kan legges igjen i Norge. Det er mulig å ta imot telefonsamtaler på mobiltelefon, og leiren er utstyrt med to radioer som reserveløsninger i nødstilfeller.