Jungelpatrulje i Malaysia

Malaysia har verdens eldste regnskog og over 20 % av verdens dyrearter finnes i landet. På dette prosjektet vil frivillige patruljere jungelområdet, innhente informasjon om dyre- og plantelivet og forhindre krypjakt. Her blir du godt kjent med jungellivet og urbefolkningsgruppen Batek. Et skikkelig eventyr!

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie eller hostell

I området Taman Negara, verdens eldste regnskog, finnes det en lang rekke dyre- og plantearter. Det finnes blant annet en elefanter, tapirer, solbjørner og tigere. Det finnes kun 250-340 ville tigere igjen i Malaysia, så det er svært viktig å sikre overlevelsen av hver enkelt tiger. Dessverre tiltrekker også dyrene seg krypjegere som setter ut snarer og feller for å forsøke å fange utrydningstruede dyrearter. Lokalt ansatte og frivillige patruljerer derfor jungelen, innhenter informasjon om dyrene og ser etter spor etter mennesker og leter etter snarer. På dette programmet vil frivillige arbeide i et område som er territoriet til en kjent tiger, og hvor det også bor urbefolkningsgrupper.

På jungelturUrbefolkningsgruppen i området, Batek-folket, opplever også at deres tradisjonelle livsstil er truet og at deres jungelområder blir mindre på grunn av flere gårder i området. Batekfolket tror ikke på eiendomsrett til land, og ser på seg selv som jungelens beskyttere, ikke eiere. Det er også slik at all mat som kommer inn i samfunnet skal deles mellom alle i stammen. All mat tilhører opprinnelig jungelen, så dersom noen har mat er det personens moralske ansvar å dele dette med alle. Stammen skaffer mat gjennom å lete etter spiselige vekster og jakte med pusterør. På dette programmet vil alle frivillige bli godt kjent med Batek folket og deres unike livsstil og kultur. Frivillige vil lære hvordan man kan overleve i jungelen med å sanke spiselige vekster og forsøke seg på blåserør. En natt vil dere også sove ute i jungelen for å oppleve jungelens lyder på nattetid og se en utrolig mengde stjerner.

Her kan du se et intervju med frivillig koordinatorene og lære mer om viktigheten av arbeidet frivillige gjør i dette området.

En uke kan se slik ut

Søndag: Ankomst/avreisedag. Alle nye frivillige får opplæring i hvordan man kan identifisere dyrespor og man blir kjent med landsbyen.

Mandag: Nå er det på tide å bli kjent med jungelen! Frivillige patruljerer jungelområdet sammen med lokalt ansatte. Ca. 6 timers arbeidsdag. På kvelden kan man for eksempel utforske nattmarkedet i Merapoh.

Tirsdag: Frivillige patruljerer jungelområdet sammen med lokalt ansatte. Ca. 6 timers arbeidsdag.

Onsdag: Frivillige underviser lokale i engelsk, natur- og miljøbevaring på morgenen, ca. 3 timer. På ettermiddagen vil dere besøke en grotte, og ha en tradisjonell middag hjemme hos en lokal familie.

Torsdag: Frivillige underviser lokale i engelsk, natur- og miljøbevaring på morgenen. Så er det på tide å bli kjent med urbefolkningen i jungelen – Batek folket. Frivillige får en innføring i deres liv og kultur, lærer å jakte med pusterør og mye annet. På kvelden besøker dere markedet.

Fredag: Frivillige patruljerer jungelområdet sammen med lokalt ansatte. Ca. 6 timers arbeidsdag. På kvelden lærer dere hvordan man kan overleve og bygge hytte i jungelen, og natten tilbringes ute i jungelen.

Lørdag: Frivillige patruljerer jungelområdet sammen med lokalt ansatte. Dere vil blant annet sjekke «kamerafellene» for å innhente observasjonsdata om dyrene i området. Ca. 6 timers arbeidsdag. Ved solnedgang har dere piknik ute på et utsiktspunkt.

JungellivArbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Her er det en fordel å like å bevege seg, samt å ha interesse for dyr og miljø. Du vil tilbringe mye tid gående, og selv om tempoet er rolig må du være i grei form. Du kan arbeide fra 2 uke og oppover. Arbeidsuken er fra søndag til søndag, og prosjektet har behov for frivillige i perioden 7. februar til 20.november. Prosjektet er åpne for frivillige fra 16 år og oppover, og passer også for familier som har store nok barn til at de kan være med på jungelpatruljer. Frivillige på prosjektet vil selv reise til/fra Taman Negara, og man kan gjerne kombinere et opphold her med et opphold på Perhentian øyene eller ferie på kysten i Malaysia.

Mer informasjon om prosjektet i Malaysia

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.