Barnehjem i Tanzania

Jobb frivillig på barnehjem i Arusha, og bidra på et meningsfylt prosjekt ved å gi omsorg til barna som bor der. Vær med på å organisere aktiviteter, leke og delta i det praktiske daglige arbeidet sammen med lokalt ansatte.

 • Fra 18 år og oppover
 • Minimum 4 uker
 • Oppstart hver uke
 • Bo i frivillighus

I Tanzania, som i mange afrikanske land, er det mange foreldreløse barn. Det finnes derfor mange barnehjem, med stort behov for frivillig hjelp. Barnehjemmene er et sted for både læring og omsorg. Ved å jobbe på barnehjem er du med på å bidra til at barna får en mer variert og aktiv hverdag.

Oppgaver på barnehjem

 • Hjelpe barna med morgenstellet
 • Følge noen av barna til den lokale skolen
 • Hjelpe til med matlaging og servere mat til barna
 • Hjelpe til med å vaske tøy
 • Lære barna grunnleggende engelsk og matematikk
 • Arrangere leker og aktiviteter
 • Gi barna oppmerksomhet og aktivisering

Cradle of Love

Frivillig arbeid Tanzania - Barnhjem (Cradle of love)

Babybarnehjemmet Cradle of Love ligger en halvtime utenfor Arusha, og er et hjem for små barn. Som frivillig på barnehjemmet vil du bidra med alle de dagligdagse oppgavene. Oppgaver blant de minste barna kan være mating, skifting og bading, samt kos og lek. For de litt eldre barna er du også med på andre oppgaver, slik som lesing, synging og pedagogisk lek. Barnehjemmet ønsker også at frivillige gjerne deltar på førskolen, ved å arrangere aktiviteter en gang i uken. Arbeidsuken er fra mandag til fredag, fra kl 09.00 til 17.00.

Barnehjemmet er åpent hele året, og tar imot frivillige fra 18 år og oppover. Minimum opphold er en måned.

Malaika Children’s Home

12647051_1374179099274919_5386088567086741557_n

Malaika er et barnehjem som huser 16 barn i alderen 2 til 12 år. Barnehjemmet ble opprettet for å ta vare på og støtte foreldreløse og utsatte barn i området. Malaika sørger for barnas helse og utdanning. De fleste barna går på skole på dagtid, det er derfor mest ideelt å jobbe på barnehjemmet i skoleferien som er i april, august og desember. Det er mange frivillige som velger å også jobbe på kveldstid, slik at de kan hjelpe de eldre barna med lekser. Det vil være muligheter for å overnatte på barnehjemmet, hvis man ønsker å jobbe etter klokken 15. Hvis du ønsker å jobbe frivillig utenfor ferien, ønsker barnehjemmet at du jobber i helger, i tillegg til ukedager. Ved siden av frivillige til arbeid med barna, ønsker også barnehjemmet frivillige som kan jobbe med administrasjon, helse og undervisning.

Barnehjemmet tar imot frivillige fra 23 år og eldre. Minimum opphold er på en måned.

Mer informasjon om prosjektet i Arusha

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.