Au pair i Australia

Som au pair i Australia får du mulighet til å oppleve et spennende land med store variasjoner. Australia byr på alt fra strender og surfing til kenguruer, nasjonalparker og storbyer. Det er en flott mulighet til å lære engelsk og bli kjent med den australske kulturen.

Familiene bor over hele Australia, og det er en fordel om du er fleksibel i forhold til hvor du ønsker å bo. De fleste familiene i Australia ønsker en au pair fra januar av, i 6 måneder, men det finnes også mange familier som ønsker au pair fra juli/august/september, i 6 mnd. Det er absolutt en fordel dersom du kan starte i juli eller i august. Du kan jobbe som au pair i Australia i maksimum seks måneder per familie, men vi kan hjelpe deg å finne to ulike familier dersom du ønsker å være i et helt år.

I Australia er det vanlig at au pairene jobber 25-30 timer i uken, med fri 2 hele dager pr uke. Som au pair vil du passe barn og gjøre lett husarbeid. Arbeidsoppgavene vil variere, men det mest vanlige er:

 • Vekke barna om morgenen og hjelpe til med å kle på dem
 • Hjelpe barna med å rydde rommene sine, og re opp
 • Forberede frokost og lunsj for barna og sette inn i oppvaskmaskinen
 • Sørge for at barna har med riktige bøker til skolen, og har gjort lekser
 • Følge barna til/fra skole og barnehage
 • Lett husarbeid når barna er på skolen, evt mathandling
 • Forberede «afternoon snack»
 • Leksehjelp på ettermiddagen
 • Lek med barna
 • Hjelpe til med legging
 • Barnevakt

Kriterier

For å være au pair i Australia, må du være mellom 19 og 30 år, ha førerkort og du må være ikke-røyker. Du må være ugift og ikke ha barn selv, og det er en fordel om du er fleksibel. Programmet krever vandelsattest og førstehjelpskurs.

Familiene ønsker en au pair som har erfaring fra barnepass, og for å kunne søke må du legge ved 2 referanser fra barnepass i søknaden din. Det kan være fra noen du har sittet barnevakt for, arbeidserfaring fra barnehage, speiderleder, fotballtrener for barn eller lignende.

Au pairer som er fleksible i henhold til hvor i landet de vil bo, blir ofte plassert raskest. Det er viktig for oss å kunne jobbe for å finne en familie som passer deg og dine egenskaper og ønsker på best mulig måte.

Lommepenger

Lommepengesatsen i Australia er $ 150-180 per uke. Kost og losji er inkludert.

Visum

For å være au pair i Australia må du søke om «Working Holiday Visa», som vi vil være behjelpelig med. Visumet vil være gyldig i 12 mnd, slik at du har mulighet til å bo hos 2 ulike familier, 6 mnd hvert sted, eller du kan være au pair i 6 mnd, og deretter være backpacker i Australia i opp til 6 mnd.

Forsikring

Au pairer i Australia må selv sørge for at de har en egen reiseforsikring. Vi kan tilby forsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, som du kan lese mer om på hjemmesidene våre.

Søknadsfrist

Vi anbefaler at du søker god tid i forveien, helst minimum 3 mnd før du vil reise. Ta kontakt med på frivillig2@atlantis.no dersom du har planer om å søke.

Les mer om hva det vil si å jobbe som au pair her!

Atlantis-aupairer i Australia

Signe var au pair i Australia april 2014, og skrev på bloggen sin 16.03.2014:

«06.45 Vekkarklokka ringe og eg har eit kvarter på meg til å gjera meg klar.
Morgonrutina med frukost, påkledning, tannpuss og hårbørsting.
8.05 Køyre eldste til skulen eller er heima med dei yngste.
Gjer forskjellig med jentene. Går til ein park, teikne, male, bake, ser ein film eller noko anna moro. Ete litt innimellom, og på den måten går no dagen!
14.40 Reise vertsmamma sammen med mellomste for å plukka opp eldsta på skulen og so gå på svømming. So då er eg heima med baba. Eller me går tur med vogna i ein park eller noko!»

«Middag og kveldsrutina er det samme som alle andre dagar. Men etter det har eg nokon fredagar vert med dei andre Au Pairane. Som er veldig mykje kjekkare enn å sitta heima og glo på tven!! Helger er som regel fri, so ja, teknisk sett kan eg gjer kva eg vil frå ungane er i seng på fredagar til kl 6 på måndagar.»