Au pair i Tyskland

Ta del i den moderne kulturen og lær flytende tysk mens du er au pair i Tyskland, det mest folkerike landet i Europa. Opplev en av Europas metropoler, oktoberfest i München og vintermarkeder i Berlin.

Kultur

Tyskland har mye å tilby for de som er interessert i litteratur, kunst eller arkitektur. Landets diktere og tenkere spilte en svært viktig rolle i utviklingen av vestlig tenkning og kultur. Forfattere som Johann Wolfgang von Goethe, Friedrichs Shiller og brødrene Grimm har øvd stor innflytelse på verdenslitteraturen.

Bosted

Fordi Tyskland ligger midt i Europa er det lett å nå Europas største byer herfra. I tillegg er tyske byer som Berlin, Frankfurt, Hamburg og ikke minst München, som arrangerer Oktoberfest hver høst, svært populære turistdestinasjoner. Alle disse byene er vel verdt et besøk.

Språk

Enten du har hatt tysk på skolen, eller du ønsker å lære språket fra bunnen av vil du få gode muligheter til å forbedre kunnskapene dine gjennom et opphold i Tyskland. Vertsfamilien din dekker opptil 50 euro per måned for språkkurs. Dette dekker de aller fleste kurs, men dersom du deltar på dyrere undervisning er du nødt til å dekke mellomkostnaden selv.

Tysk er et viktig språk for nordmenn og Tyskland har i tillegg et meget velorganisert au pair-program. Du blir godt tatt vare på av vår lokale samarbeidspartner, som jevnlig organiserer sosiale arrangementer for au pairene. Familiene er plassert i og rundt de fleste store byene, f.eks. Frankfurt, Køln, Hamburg, München og Berlin.

Lommepenger

Lommepengesatsen er minimum 260 Euro i måneden.

Spesielle kriterier

Fullført videregående skole med tysk som B- eller C-språk. Barnepassreferanser kreves.

Alder

Du må være mellom 18 og 26 år for å jobbe som au pair i Tyskland.

Les mer om hva det vil si å jobbe som au pair her!