Au pair i Spania

Lær deg å danse flamenco og spis tapas! Spania er et elegant og fargerikt land med en frodig kultur, vakkert språk, stolte innbyggere og mange severdigheter. For deg som vil være au pair i Spania har vi primært familier i, eller i utkanten av, Madrid.

Hovedgrunnen til at vi plasserer våre au pairer i Madrid, er at vi ønsker å samle au pairene i samme område, slik at du som au pair har muligheten til å skape et nettverk med andre au pairer dersom du ønsker det. Det er også i Madrid hovedkontoret til vår lokale samarbeidspartner ligger.

Det er en fordel om du har forkunnskaper i spansk, men det er ikke et krav for å være au pair i Spania. Ofte ønsker familiene at du lærer bort engelsk til barna, men du vil hovedsaklig snakke spansk med vertsforeldrene dine. Mange av familiene i Spania har en hushjelp i tillegg til au pair. Det å være au pair i Spania krever at du er fleksibel og selvstendig.

I Spania kan du enten være au pair fra august/september frem til juni/juli, i ca 10 mnd, eller du kan velge å være au pair i 6 mnd, fra januar til juli.

Lommepenger

For 30 timers arbeidsuke gjelder 70-80 Euro pr uke. For Au pair Plus (40 timers arbeidsuke) er lommepengesatsen mellom 100-110 Euro pr uke. Ofte jobber au pairene en time om morgenen, og har fri om dagen frem til ca kl 17 når barna kommer hjem fra skolen.

Språkkurs

Pris på språkkursene varierer, fra 60 Euro pr. mnd for 5 timer i uken til 300 Euro for 20 timer i uken.

Atlantis- aupairer i Spania

Linda var au pair i Madrid i 7 måneder, og skriver om fritiden sin:

«På fritiden gikk jeg på språkkurs mandag til fredag, og var ellers sammen med venner, mest andre au pairer. I helgene dro jeg ofte til sentrum av Madrid og møtte venner, gjorde «sightseeing», reiste til småbyer utenfor Madrid og lignende.

Jeg har forbedret spansken min en god del disse syv månedene, men den er fortsatt ikke perfekt i og med at jeg var mye sammen med andre au pairer jeg snakket engelsk med på fritiden. Ellers så var jeg utrolig fornøyd med språkkurset der jeg lærte meg masse spansk, alle de nye vennene jeg har fått, alt jeg har opplevd av å se nye steder og å nyte det spanske livet med spennende uteliv, en nydelig by med utrolig god mat og stemning i. Mitt sterkeste minne var nok å dra til Valencia med noen venner under Las Fallas festivalen, det var flott.”

Kristin var også au pair i Spania, og skriver om hvordan det var å reise hjem etter 11 mnd som au pair:

«Hele året har vært et år jeg aldri vil glemme og med fantastiske opplevelser. Å skrive ned en ting jeg aldri vil glemme blir bare urettferdig i forhold til de andre. Men når jeg sto på flyplassen med vertsmor, klar for hjem reise og leste opp selvskrevne brev og grått i armen til hverandre det vil jeg ALDRI glemme. Det beskriver hvor bra jeg hadde det. Jeg kommer til å savne alt, men mest av alt vertsfamilien min og to utrolig gode spanske venninner. Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg skal besøke dem.»

Les flere reisebrev og blogger her.