Søknadsprosessen

Her finner dere informasjon om hvordan dere går frem for å få au pair i Norge gjennom Atlantis Utveksling.

1. Registrer dere som vertsfamilie

For å bli vertsfamilie for au pair gjennom Atlantis må dere registrere dere innen 1. juni. For å registrere dere som vertsfamilie må dere fylle ut en familieprofil og «Vilkår og Programbetingelser for au pair programmet». Familieprofilen hjelper oss å kartlegge deres behov, sikre at dere forstår hvilke type oppgaver en au pair skal ha, samt fortelle oss hvordan dere vil disponere au pairens 30-timers arbeidsuke. Den utfylte profilen sendes, sammen med signert versjon av APN vertsfamilie Vilkår og programbetingelser på e-post til:  aupair@atlantis.no. Så snart familieprofilen er godkjent vil dere få tilgang til fullstendige søknader fra au pairer.

Trykk her for å fylle ut Atlantis Utveksling sin familieprofil.

2. Finn riktig au pair

I søkebasen over au pairer finner dere til enhver tid oppdatert oversikt over ledige au pairer, og dere kan tilpasse søket slik at dere finner riktig kandidat for dere.

Hver kandidat er oppført med et kort sammendrag i søkebasen. Registrerte vertsfamilier kan se fullstendige søknader fra au pairer ved å klikke på linken «Se fullstendig kandidatprofil». Den fullstendige søknaden inneholder personalia, forhåndssjekkede referanser, personlig brev og bilder.

Noen familier har klart for seg hva de ønsker av en au pair, mens andre er usikre på hva de kan forvente. Atlantis har lang erfaring med veiledning i denne prosessen, så spør oss gjerne dersom dere lurer på noe.

3. Kom i kontakt med aktuelle kandidater

Vi oppfordrer dere til å opprette kontakt med aktuelle kandidater på e-post og snakke med dem på telefon eller skype minst to ganger. Dette gir både dere og au pairen tid og mulighet til å stille spørsmål og snakke om forventninger. Dere får også et inntrykk av om kjemien stemmer.

Når dere har funnet en eller flere kandidater som dere har lyst til å kontakte sender dere over navn på kandidaten(e) per e-post til oss. Vi videresender familieprofilen deres til kandidaten(e), slik at vedkommende kan få tatt en titt på profilen deres og sett om de også er interessert i å komme i kontakt. Vi vil også sende dere noen tips til Skype-samtalen.

4. Signér kontrakt med au pair og Atlantis

Når dere har funnet en au pair dere har lyst til å invitere gir dere beskjed til Atlantis, og vi sender dere en kontrakt som dere må fylle ut. Deretter hjelper Atlantis til med alt det formelle (informasjon om registrering, skatt, feriepenger o.l.).

Når vi har mottatt ferdig utfylt kontrakt sender vi dere en faktura for formidlingsgebyr og eventuelt forsikring, om dere ønsker at vi skal bestille denne. Her kan dere lese mer om våre kanselleringsvilkår og garanti.

Hvor lang tid tar det å få au pair?

Au pairer fra land innefor EU/EØS trenger ikke søke om oppholdstillatelse gjennom UDI. Hvor fort disse au pairene har mulighet til å komme avhenger av jobb- og skolesituasjonen i hjemlandet deres, men flere kan komme på så kort varsel som to uker. I søknadsskjemaet finner dere startdatoer som viser når deltakerne kan komme til Norge.

Au pairer fra land utenfor EU/EØS trenger oppholdstillatelse fra UDI. Søknadsprosessen tar tre til fem måneder. Trenger dere au pair raskt anbefaler vi at dere velger en au pair fra et EU-/EØS-land eller en au pair som er under familiebytte og allerede er i Norge.