Hvordan invitere en au pair

1. Registrer dere som vertsfamilie

For å bli vertsfamilie for au pair gjennom Atlantis må dere fylle ut en familieprofil med timeplan. Familieprofilen hjelper oss å kartlegge deres behov, sikre at dere forstår hvilke type oppgaver en au pair skal ha, samt fortelle oss hvordan dere vil disponere au pairens 30-timers arbeidsuke. Så snart dere har sendt oss familieprofilen deres og fått den godkjent, vil dere få tilsendt fullstendige søknader fra aktuelle au pairer.

Trykk her for å registrere dere som vertsfamilie ved å fylle ut Atlantis Utvekslings familieprofil.

2. Finn riktig au pair

Vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe dere å finne en passende au pair. Noen familier har klart for seg hva de ønsker av en au pair, mens andre er usikre på hva de kan forvente. Atlantis har lang erfaring med veiledning i denne prosessen, så spør oss gjerne dersom dere lurer på noe. På våre nettsider finner dere til enhver tid oppdatert oversikt over ledige au pairer, og dere kan be oss sende dere søknadene til de kandidatene som virker interessante. Atlantis vil i tillegg sende dere søknader fra kandidater vi mener vil kunne passe hos dere.

Den fullstendige søknaden inneholder personalia, forhåndssjekkede referanser, personlig brev og bilder.

Vi oppfordrer dere til å opprette kontakt med aktuelle kandidater på e-post og snakke med dem på telefon eller Skype minst to ganger. Dette gir både dere og au pairen tid og mulighet til å stille spørsmål og snakke om forventninger. Dere får også et inntrykk av om kjemien stemmer.

3. Signér kontrakt med au pair og Atlantis

Når dere har funnet en au pair dere har lyst til å invitere gir dere beskjed til Atlantis, og vi sender invitasjon og kontrakt som dere må fylle ut. Deretter hjelper Atlantis til med alt det formelle (informasjon om registrering, skatt, feriepenger, veiledning til au pairen om søknad av arbeidstillatelse dersom hun/han trenger det, oppfølging hos UDI o.l.).

Når vi har mottatt ferdig utfylt kontrakt og invitasjon sender vi dere en faktura for formidlingsgebyr og eventuelt forsikring, om dere ønsker at vi skal bestille denne. Her kan dere lese mer om våre kanselleringsvilkår og garanti.

Hvor lang tid tar det å få au pair?

Au pairer fra land innenfor EU/EØS trenger ikke søke om oppholdstillatelse gjennom UDI. Hvor fort disse au pairene har mulighet til å komme avhenger av jobb- og skolesituasjonen i hjemlandet deres, men flere kan komme på så kort varsel som to uker. I søknadsskjemaet finner dere startdatoer som viser når deltakerne kan komme til Norge.

Au pairer fra land utenfor EU/EØS trenger oppholdstillatelse fra UDI. Søknadsprosessen tar tre til fem måneder. Trenger dere au pair raskt anbefaler vi at dere velger en au pair fra et EU-/EØS-land eller en au pair som er under familiebytte og allerede er i Norge.