Au pair i Frankrike

Dette er landet for deg som er fascinert av cafékultur, vingårder og det franske språket! Kanskje et opphold i Paris kunne være midt i blinken for deg som ønsker å lære mer fransk? Som au pair i Frankrike vil du bli en del av en ny familie samtidig som du får muligheten til å oppleve kulturen og lære språket.

Atlantis plasserer au pairer i og rundt Paris. Kontorene til partneren vår ligger i Paris, slik at det vil være mulig for deg å oppsøke dem hvis du skulle ha behov for det.

Lommepenger

Lommepengesatsen er mellom 320- 420 Euro i måneden, avhengig av om du jobber 30 eller 40 timer i uken.

Språkkurs

I Frankrike er språkkurs obligatorisk det første trimesteret, og disse koster fra ca 400 Euro pr trimester. Språkkurset må du finansiere selv.

Kriterier

Aldersgrense: 18-27 år. For å være au pair i Frankrike er det et krav fra franske myndigheter at må du enten ha hatt fransk på skolen eller kunne vise annen dokumentasjon på franskkurs. I søknaden må du også sende med kopi av vitnemål/karakterutskrift, samt fødselsattest.

Det å være au pair i Frankrike krever at du er fleksibel og selvstendig, og motivert til å bli kjent med nye mennesker i en annerledes kultur.

Atlantis- aupairer i Frankrike

Kathrine var au pair i Paris i 7 måneder, og skriver om forholdet hun fikk til gutten hun passet, slik:

«Forholdet mitt til gutten jeg passet på var også veldig nært, særlig etter jul. Han var ganske krevende på starten, men etter hvert som vi ble kjent og jeg lærte meg ”triksene” ble det mindre krangling og mye hyggeligere. Å se en sånn utvikling fra å passe på et vanskelig barn til å plutselig få klemmer, tegninger og komplimenter var veldig givende for meg.»