Au pair fra Europa

Au pairene som reiser til Norge gjennom Atlantis kommer i all hovedsak fra land innenfor EU/EØS. Vi fokuserer på trygghet, veiledning og kulturutveksling. Les mer om fordelene ved å invitere en au pair fra Europa her.

Atlantis Utveksling er en stiftelse som jobber for å fremme respekt og forståelse for andre kulturer gjennom kulturutveksling, og vi har over 40 års erfaring med ulike utvekslingsprogrammer i inn- og utland. Hvert år kommer rundt 100 au pairer til Norge gjennom oss. Hensikten med aupairprogrammet er å gi unge mennesker mulighet til å bo hos en norsk familie, og på denne måten få internasjonal erfaring, øke sine språkferdigheter og kunnskap om det norske samfunnet. Vertsfamiliene får til gjengjeld hjelp til barnepass og lettere husarbeid, samtidig som de også lærer en annen kultur å kjenne.

Au pairene som kommer til Norge gjennom Atlantis kommer i all hovedsak fra Europa, og trenger derfor ikke gjennomgå UDIs omfattende søknadsprosess for aupairtillatelse. Dette betyr at de kan komme på kortere varsel og slipper å betale visumgebyr på 5300 kr.

Vurderer dere å invitere en au pair fra Europa?  Send oss en e-post, så forteller vi om veien videre!

Etter flere års samarbeid har Atlantis bygget opp gode relasjoner til våre partnerorganisasjoner i Europa, og vi får positive tilbakemeldinger fra våre vertsfamilier. De sier at au pairene er interesserte og ansvarsfulle, både med tanke på pass av barn, kulturutveksling og det å være en del av familien.

  • Atlantis arrangerer sosiale treff for våre deltakere. Vi har flere mindre arrangementer i Oslo, og minst to større arrangement per år for alle au pairer i hele landet.
  • Au pairene mottar lister med navn på andre Atlantis-aupairer som er i landet samtidig med dem selv.
  • Atlantis Utveksling arrangerer norskkurs for au pairer i små grupper, slik at de enkelt kan komme i kontakt med andre au pairer, samtidig som de lærer norsk.
  • Atlantis Utveksling er den eneste norske organisasjonen for aupairformidling som er medlem av IAPA(International Au Pair Association). IAPA setter standarden for hvordan formidlingen skal foregå og stiller krav til sine medlemsorganisasjoner.

Les mer om au pair gjennom Atlantis Utveksling her

Årets au pair

I år strømmet det inn flotte nominasjoner til «Årets au pair». Vi i Atlantis synes kåringen har blitt en herlig tradisjon som viser hvor godt ordningen fungerer for mange familier og au pairer. Her kan dere lese et utdrag fra Maartjes nominasjon.

«Vi har aldri hatt Au pair før, så det er klart vi var spente på hvordan det skulle være å ha en ny person i familien. Men Maartje var helt fantastisk fra første stund. Hun har et naturlig lag med barn, og hun er lett å omgås. Hun ble en naturlig del av familien med en gang; 48 timer etter at vi hentet henne på Gardemoen slang vi i sofaen og så på Netflix sammen, akkurat som vi skulle kjent hverandre i 10 år. Vi trengte i alle fall ikke å være redd for å at vi ikke skulle finne kjemien i familien! Maartjes hjelp i hjemmet har vært uvurderlig.  Hun har gitt den hektiske hverdagen vår god flyt»
Les hele nominasjonen her

 

 

Kontakt oss

Ønsker dere å komme innom for en uforpliktende prat om det å være vertsfamilie? Kontakt oss for å avtale tid eller for å få tilsendt mer informasjon på e-post. Programrådgiver svarer også på spørsmål over telefon og på e-post.

E-post: aupair@atlantis.no

Telefon: 94 19 05 38 (direkte) / 22 47 71 70 (hovednummer)