Astris reisebrev fra England

"Jeg stortrives virkelig som au pair synes det er dumt at det er så få som vet om denne muligheten til å bo i utlandet på en billig måte!" Astri 3 uker i London.

Astris reisebrev fra EnglandNå har jeg vært her i 3 uker, men føler jeg har vært her i 3 måneder allerede. Det samme sier Nicoline(vertsmor). Jeg stortrives og føler jeg har glidd rett inn i familien. De bor i et stort hus her i London og jeg har et stort rom på loftet med eget bad, veldig deilig!

En typisk dag for meg er jobb fra 7-9 om morgenen og 15-18/18:30 om kvelden. Om morgenen lager jeg til frokost til barna, passer på at skoleveskene deres er pakket og klar, rydder i stuen/kjøkkenet, henger opp og stryker klær. Jeg leverer minstemann i barnehagen som kun er en femminutters gå tur fra huset. Jeg henter også minstemann i barnehagen igjen i 12-12:30 tiden. Det er veldig vanlig å gå korte dager her i barnehagen, noe som er veldig uvant i forhold til Norge. På ettermiddagen lager jeg middag, leker med barna og rydder etter middagen. Jeg sitter også barnevakt 1-2 kvelder i uken eller passer på minstemann etter barnehagen. På torsdagen jobber jeg fra 12:30 til 19 ca. men da har jeg som regel fri etter å ha levert minstemann på fredagen.  Fra 9-15 de andre dagene har jeg som regel fri og da tar jeg språkkurs på tirsdag og torsdagen. Ellers møter jeg andre au pairer for lunsj, det er veldig lett å komme i kontakt med andre au pairer siden alle er i samme situasjon som deg og er åpne for vennskap. Det er også mange Facebook-grupper for au pairer i London, også for bydelene i London. Jeg har også fått en oversikt av Atlantis og au pair-byrået her i London om au pairer. Så jeg har møtt flere au pairer allerede.

Astris reisebrev fra EnglandI helgene har jeg fri og da drar jeg gjerne inn til sentral-London sammen med andre au pairer eller sover lenge og bare slapper av. Vi bor ganske sentralt men samtidig i et rolig strøk som er veldig deilig. Jeg bor midt mellom to undergrunn-stasjoner så det tar meg uansett bare 10 minutt til undergrunnsstasjonen. Nærmeste busstopp er bare 6-7 minutt i fra meg. Å komme meg inn til Oxford Circus tar meg maks en halvtime, det er veldig digg! Jeg bor også bare en fem minutters gåtur fra en liten gate med en del cafeér, Starbucks og Sainsbury´s. Det er også en svær og fin park bare 10 minutt fra huset som er veldig fin. Jeg gleder meg til å utforske enda mer i området her jeg bor, finne alle de gode cafeéne og restaurantene her i området. Jeg stortrives virkelig som au pair synes det er dumt at det er så få som vet om denne muligheten til å bo i utlandet på en billig måte!