Årets au pair 14/15

Vi mottok mange flotte historier fra vertsfamilier etter at vi ba dem sende inn nominasjoner til prisene for Årets deltaker 2014/15. Vinneren er nå kåret, og det ble au pair Maria fra Tyskland. Her kan dere se en video hvor hun forteller om sitt år som au pair.

Vinneren av prisen for årets deltaker, Maria, kommer fra Tyskland. Hun har siden august i fjor vært au pair hos en familie utenfor Oslo. Familien på fem er full av lovord om 19-årigen. De forteller om en jente som har vært opptatt av å oppleve mest mulig av Norge og norsk kultur. Hun har for dem vært en ekstra voksen i huset som deres tre jenter har blitt veldig glade i, og de kommer til å savne henne nå når hun drar hjem igjen til Tyskland. Vertsfamilien skriver:

At Maria skulle trives og finne venner i Norge var svært viktig for oss. Hun viste stort initiativ til dette, og hadde allerede før ankomst tatt kontakt med andre som skulle være au pair i Norge samtidig. Hun har sammen med andre vært en pådriver for både å inkludere nye au pairer i gruppa, bli kjent med og besøke au pairer i andre deler av landet, og finne på mange spennende ting på fritiden.

Vår begrunnelse for hvorfor Maria er valgt som Årets deltaker 2014/15:

Maria har ofte vært «limet» i sin vertsfamilie – den personen som gjør at hverdagen går opp for en travel småbarnsfamilie. Familien beskriver henne som en utrolig god støttespiller og venn både for dem selv og for hennes mange aupairvenner. Hun har vært svært aktiv i aupairmiljøet, både ved å arrangere aktiviteter, inkludere nye au pairer, samt ved å stille opp når andre ikke har hatt det så greit. Videre har hun vært opptatt av å bli kjent med norsk kultur gjennom å delta på familieaktiviteter eller ved å reise rundt i landet på egenhånd. I løpet av oppholdet sitt har hun også blitt en reser i norsk. Allerede etter en uke begynte hun å snakke norsk med ungene og leser nå Jo Nesbø bøker i høyt tempo! Vi mener Marie er en verdig vinner av prisen «Årets deltaker» da hun virkelig har omfavnet formålet med aupairprogrammet.

Gratulerer, Maria!