Årets au pair 16/17

I år strømmet det inn flotte nominasjoner til "Årets au pair". Vi i Atlantis synes kåringen har blitt en herlig tradisjon som viser hvor godt ordningen fungerer for mange familier og au pairer. Årets au pair 16/17 er Maartje fra Nederland. Her kan dere lese et utdrag fra Maartjes nominasjon.

Hvorfor fortjener deres au pair prisen som ‘årets deltaker’?

18 år gamle Maartje kom til oss i en periode vi virkelig trengte litt ekstra hjelp. Vi har fire barn hvorpå den minste bare var akkurat over 1 år da Maartje kom til oss. Vi var midt i en hektisk vinter- alt var litt kaos, egentlig.

Vi har aldri hatt Au pair før, så det er klart vi var spente på hvordan det skulle være å ha en ny person i familien. Men Maartje var helt fantastisk fra første stund. Hun har et naturlig lag med barn, og hun er lett å omgås. Hun ble en naturlig del av familien med en gang; 48 timer etter at vi hentet henne på Gardemoen slang vi i sofaen og så på Netflix sammen, akkurat som vi skulle kjent hverandre i 10 år. Vi trengte i allefall ikke å være redd for å at vi ikke skulle finne kjemien i familien!

Maartjes hjelp i hjemmet har vært uvurderlig.  Hun har gitt den hektiske hverdagen vår god flyt. I et hus med mange barn (og to hunder!) ser man fort at huset er i bruk – for å si det pent.)  Det har vært ganske godt å komme hjem fra jobben til et rent hus der middagen står på komfyren og bordet er dekket. De største barna har sin faste dag der de lager middag, og Maartje har gjort det til et hyggelig felles prosjekt. Å komme hjem og se hvordan de er involvert i matlagingen, og med små oppgaver, å rett og slett komme hjem til et hus på stell –   slikt gjør at man som forelder kjenner både på følelsen av takknemlighet – og overskudd!

Maartje har bare vært hos oss i 6mnd, men vi har blitt veldig godt kjent med en smart jente som er positiv, løsningsfokusert, hyggelig og inkluderende.

Mest av alt er det omtanken for barna og det hun har betydd for barna som gjør at vi klart synes hun fortjener prisen som Årets Au pair. Når det gjelder den yngste sønnen vår på 1,5 så har hun vist en rørende omtanke som går langt utover «jobben.» Hun har hentet i barnehagen, laget utallige flasker, lest yndlingsbøkene hans og sunget for han. Maartje har imponerende nok reflekser som en gepard når hun ser at vår yngste sønn er på vei til å gjøre noe han ikke skal, som å velte blomstervasen, putte hundemat i munnen etc etc. Maartjes omtanke ligger i detaljene. Hun er alltid i forkant, hun husker ekstra varme klær, legger merke til dagsformen hans, sjekker hvor mye han har spist og endrer matpakka når hun ser det er noe vår yngste sønn liker ekstra godt. Hun vet hvilke tegneserier han vil se og hva som får han til å hyle av latter. Hun er oppmerksom på ham hele tiden når han er rundt henne. Det er ren kjærlighet i de detaljene!

Når det gjelder de store barna så har Maartje vært en samtalepartner, venninne og forbilde for dem. Gjennom Maartje har de forbedret engelskkunnskapene sine betraktelig på bare 6 mnd. De to største jentene snakker mye om Maartje, og synes det er gøy å være sammen med henne. Maartje er flink til å sette egne grenser og barna vet de ikke kan forvente at hun alltid er tilgjengelig. Samtidig er hun veldig tilstede når hun er der. Hun lager middag med barna, trekker gjerne frem brettspill eller spiller kort, og hun sitter rett som det er i sofakroken og skravler med dem. Hun har introdusert en nederlandsk favoritt til frokost, nemlig «Hagelslag» som er kakestrø laget av ren sjokolade –  og peanøttsmør. Naturligvis har dette blitt tidenes mest populære pålegg hos oss.

Vi vet at de eldste barna ser opp til Maartje og at de har gruet seg til hun skal dra i sommmer, når hun skal hjem for å studere. Hun har en tålmodighet og en ro i tilstedeværelsen som vi ser at har skapt positive ringvirkninger i hjemmet vårt. Vi har forsikret dem om at vi skal dra på familietur til Nederland og besøke henne!

Maartje bare har vært her 6 mnd, og likevel har utgjort en så stor forskjell for oss; det gjør at hun fortjener prisen som årets Au pair.

Med vennlig hilsen familien Sandborg Lindsay