Årets au pair 15/16

Vi mottok mange flotte nominasjoner til årets au pair 2015/2016, men Franziska var den som virkelig gikk «above and beyond» i sitt år som au pair. I sin nominasjon kaller vertsforeldrene henne for Familieengelen og vi skjønner godt hvorfor.

Bursdagsfeiring for au pairFranziska har vært au pair hos oss i snart 11 måneder, og det har vært en veldig fin tid. Hun har vært veldig interessert i å bli kjent med oss, Norge og norsk kultur og har bidratt veldig godt inn i vår familie. Derfor ønsker vi å nominere Franziska som årets au pair 2015/2016.

Fra før hun kom har hun vært veldig opptatt av å lære seg norsk. Allerede første kvelden snakket hun litt norsk med barna og fortsatte med det så godt hun kunne. Hun kastet seg ut i det og etter bare 7 uker var det hun som skrev en hel side i hytteboken – på langt på vei feilfritt norsk. Allerede fra starten av desember sluttet vi helt å snakke engelsk hjemme, og det gjorde dagliglivet med barna, naboer og andre familiemedlemmer enda litt lettere. Etter jul har hun studert norsk to ganger i uken på Universitetet i Oslo, og i mai fikk hun A på både muntlig og skriftlig eksamen. Franziska er med andre ord blitt flytende i norsk.

Julefeiring med au pairHun har glidd lett inn i vår familie, og vi har blitt veldig glade i Franziska. Hun har villet være med på bursdager, teater, 17.mai, hyttetur, familiebesøk i Sørum og i Arendal, juleferie på Norefjell og har feiret jul sammen med oss. Vi har også blitt kjent med søstrene hennes og foreldrene da de var her på besøk. Hjemme hos oss har hun hjulpet til med forskjellige oppgaver, og særlig på morgener og ettermiddager når vi skal til og fra skole, barnehage og fritidsaktiviteter, slik at et travelt hverdagsliv med jobb og tre små aktive barn går litt smidigere.  Hun har for oss vært en ekstra voksen i huset, flere ganger har vi kalt henne vår  «familieengel» som hjelper til når det kniper, f.eks. når bilkø til barnehagen plutselig står bom stille eller noe uforutsett skjer. Hun er flink til å selv se hva som må gjøres i huset, og hun er flink med barna. Hun har bakt mye sammen med dem, lekt og lest bøker, trøstet, sunget og funnet på mye gøy. Hun er lett å prate med, interessert, blid og hjelpsom og har vært en glede å ha i huset.

Franziska har også vært flink til å skape sitt eget miljø og vennekrets i au pair miljøet. Hun er stadig på farten i Oslo, har reist rundt i Norge, og har vært bla. i Bergen, Lofoten, Gøteborg og er nå på rundreise i Norge sammen med venner. Hun har også blitt godt kjent med Maria som var au pair i fjor, og tatt godt imot henne når hun har kommet på besøk. Hun har også vært veldig behjelpelig overfor Nadine som tar over etter Franziska i august, og gitt henne gode tips og råd.

Au pair på over oslo konsertFranziska er veldig glad i musikk, og det er vi også. Vi tipset henne derfor om at å være frivillig på festival er både sosialt og en fin måte å få med seg konserter på. Hun visste at vi så gjerne skulle ha vært på den utsolgte Karpe Diem konserten på Over Oslo. Derfor jobbet hun som frivillig i hele tre dager for å kunne overraske oss med to gratisbilletter til oss, – og en til henne.  Vi hadde en fantastisk kveld sammen i sola på Grefsenkollen, med den beste avskjedsgaven vi kunne få!

Nå er tiden vår med Franziska snart over, og det blir veldig trist når hun flytter hjem igjen og vi kommer til å savne henne. Hun har utvilsomt vokst på dette året hun har bodd hjemmefra og vi ønsker henne lykke til med jus-studiene som nå venter henne i Munchen. Vi håper hun kommer på besøk, hos oss vil hun alltid være velkommen.

Det er det vi kaller årets au pair!