Sommerskole på Filippinene

Dersom du har en lidenskap for dans eller sport og liker å jobbe med barn er dette prosjektet for deg. I april og mai er det sommerferie på Filippinene og i denne perioden trenger man bistand fra frivillige til å lage et godt fritidstilbud for barn som står uten et aktivitetstilbud på dagtid.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie

Frivillig arbeid på Filippinene dansekursPå Filippinene er det sommerferie i april og mai, og i denne perioden er det mange barn som mangler et aktivitetstilbud på dagtid. Via sport, dans og andre aktiviteter kan barn få mulighet til å uttrykke seg selv, utvikle selvtillit og lære sosiale ferdigheter. Det er dessuten utrolig gøy! Det er dessverre få muligheter for fattige barn til å delta på organiserte fritidsaktiviteter, men med hjelp av frivillige får stadig flere barn i Tacloban og omegn en mulighet til å delta på dette i sommerferien. Med sommerskolen får barna et godt og trygt tilbud på dagtid, og de får nye og spennende opplevelser og nye venner.

Du har muligens fått med deg de berømte videoene av filippinske gatebarn som breakdanser, eller filippinske fanger som danser til Thriller. Med andre ord – filippinere elsker å danse! Dersom du går gjennom et nabolag vil du mest sannsynligvis se barn som danser ute på gata og som øver seg på de nyeste dansetrendene. Barna er interesserte i mange ulike former for dans, men de har ofte ikke råd eller mulighet til å melde seg på et kurs.

I tillegg til å arrangere dans og sportsaktiviteter vil dine oppgaver inkludere veiledning og oppfølging av barna du jobber med i samarbeid med de lokale koordinatorene på stedet. Dette er barn som gjerne ikke er bortskjemte på voksen oppmerksomhet, så en del av arbeidsoppgavene vil også være å gi de individuelle barna oppfølging og positive bekreftelser for å styrke deres selvtillit.

Frivillig arbeid på Filippinene dansekursArbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Arbeidsoppgavene dine vil være å assistere og bidra til at barna får ulike aktivitetstilbud. Du trenger ingen spesiell bakgrunnskunnskap, men det er en fordel å enten ha noe erfaring med å organisere aktiviteter for barn, eller noe erfaring fra en eller annen form for dansing. Du kan jobbe fra 2 uker og oppover på dette prosjektet og du må være minst 18 år. Prosjektet starter opp i april, og slutter i juni, og finner sted i Tacloban, hvor du vil bo hos vertsfamilie. Arbeidstid avtales med vår lokale partner og er avhengig av aktiviteten du vil være involvert i. Vanlig arbeidstid er fra ca. kl 08.00 – 12.00, mandag til fredag.

Mer informasjon om prosjektet på Filippinene

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.