Naturreservat på Galapagos

På de unike Galapagosøyene utenfor Ecuador kan du arbeide frivillig i naturreservat. Her vil du bidra til å bevare de unike artene på øyene, mens du lærer om Galapagos' sårbare økosystem.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo i frivillighus/-hytter på gården

Tett opptil den flotteste nasjonalparken på øya San Cristobal samarbeider vi med lokale prosjekter med mål om å opprettholde de originale plantene og artene på øya, og fjerne uønskede arter. Prosjektene ligger innenlands på øya, og du må ta taxi for å komme til båthavna. Det tar rundt 10 minutter til Puerto Baquerizo Moreno. Det er lite eller ingen internettilgang på prosjektet, og det er vanligvis vanskelig å få telefonforbindelse fra mobiltelefon.

Natur- og dyrelivet på Galapagos øyene har utviklet seg uten påvirkning fra omverdenen i mange tusen år. Det finnes derfor en lang rekke arter som er unike for øyene. Med økt skipsfart og reising har nye, fremmede, arter kommet til, og mange av de unike artene på Galapagos står nå i fare for å bli utryddet. Som frivillig her vil du arbeide i et naturreservat med å gjeninnføre de originale artene på øya gjennom å dyrke opp og plante ut artene. Prosjektet samarbeider med lokale jordbrukere for å sikre at deres drift er bærekraftig og organisk og ikke skader det unike dyre- og plantelivet. Frivillige kan også bistå i samfunnsprosjekter og veileder barn og unge med miljøopplæring.

Som frivillig på dette prosjektet vil du få anledning til å lære mye om det unike dyre- og plantelivet på Galapagos.

Du må være i god fysisk form for å jobbe på dette prosjektet. Dagene her er lange og harde og frivillige bør være forberedt på varmt, fysisk, men veldig givende, arbeid.

Arbeidsdagen starter klokken 7.30 og varer til ca. klokken 13.00. Du jobber 5 dager per uke, og har ettermiddagene fri.

Sel i vannkanten på Galapagosøyene

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Du må ha fylt 18 år for å arbeide på prosjektene. Du kan arbeide fra to uker og oppover. Aktivitetene for frivillige organiseres på ukentlig basis, og en typisk uke kan inneholde:

  • Planting av øyas originale arter: Innsamling og klassifisering av frø og planting av klare skudd.
  • Arbeide i drivhuset med å plante endemiske og lokale planter, frukt og grønnsaker
  • Rydding av introduserte (fremmede) planter på øya slik som Mora, Guava og Superroza. Hugg ned trær og busker som ikke hører til blant artene på Galapagos.
  • Samfunnsarbeid i lokalmiljøet. Slik som å male skoler, rydde i parker og på strendene.
  • Praktiske oppgaver på gården: vedlikeholde merkede stier, enkel bygging, reparasjoner og vedlikehold av bygninger, vedlikeholde ferskvannstilgangen, søppelrydding etc.
  • Jobbe i utdanningssenteret med engelskundervisning eller data.

Du vil bo med andre frivillige i et frivillighus/-hytter, på flermannsrom. Det er vanligvis flere frivillige på prosjektet sammen med deg, og kveldene er sosiale og veldig hyggelige, enten du velger å reise inn til byen, eller velger å slappe av i hengekøyene eller spille kort med de andre i frivillighuset. Frokost, lunsj og middag er inkludert under oppholdet.

Mer informasjon om prosjektet i Ecuador

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.