Ernæringsprosjekt på Filippinene

Er du interessert i ernæring og kosthold? Arbeid på et "Community Feeding Project" og bidra til å gi barn et sunt måltid om dagen og spre kunnskap om sunne matvaner.

  • Fra 16 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie

Underernæring og usunt kosthold er et problem i mange fattige filippinske lokalsamfunn. Tradisjonelt filippinsk kosthold inneholder ganske lite grønnsaker og mye salt, og det finnes svært mange billige varer som er fulle av salt og sukker. Som et resultat lider mange av kroniske hjertesykdommer, diabetes, mangel på vitamin A, og generell underernæring. Barn er spesielt utsatt, og det finnes derfor «Community Feeding Projects» i utsatte lokalsamfunn hvor førskole- og skolebarn får et sunt måltid en gang om dagen. Alle barna som deltar på ernæringsprosjektene kommer fra en tøff økonomisk bakgrunn. Foreldre kan også komme hit for å få informasjon om, og inspirasjon til, blant annet å øke mengden grønnsaker i matlagingen på disse prosjektene. Prosjektene driftes i sin helhet av lokale og internasjonale frivillige og delfinansieres av deltageravgiften de frivillige betaler. 

Frivillige på dette prosjektet har ansvar for å budsjettere, handle inn mat på markedet og tilberede et sunt måltid til barna en gang om dagen, fra mandag til fredag. Frivillige arbeider vanligvis tett opp mot lokale mødre, og driver også ofte informasjons og opplysningsarbeid om betydningen av rett ernæring og hvordan det er mulig å få til dette på et svært begrenset budsjett. I tillegg vil frivillige overvåke barnas vekst ved regelmessige veiing og måling, dele ut vitaminer og gi opplæring om hygiene.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Arbeidet inkluderer planlegging, budsjettering, matlagning og utdeling av mat og vitaminer. Du vil også være med på å informere og opplyse lokalbefolkningen om betydningen av riktig ernæring og hygiene gjennom besøk på lokale skoler og samfunnssenter. I tillegg vil du være med på å finne løsninger som kan bidra til å bedre matsikkerheten og sikre videre drift av programmene. Du må være minimum 16 år for å kunne delta på prosjektet.

Prosjektet er tilgjengelig hele året, og du kan arbeide fra to uker og oppover. Frivillige arbeider fem dager i uken, fra ca. 09:00 – 13:00. Du trenger ingen spesiell erfaring for å delta, men det er en stor fordel om du er opptatt av kosthold. Arbeidserfaring eller utdanning innenfor ernæring eller matlagning er svært etterspurt på disse prosjektene, og for studenter innen faget er dette en spennende praksismulighet. Man arbeider vanligvis to frivillige sammen per prosjekt.

Tidligere frivilliges erfaringer

Frivillig arbeid på Filippinene ernæring«Man vet ikke hvor knyttet man blir til barna i løpet av oppholdet. Jeg trodde aldri at jeg måtte holde tilbake tårene da jeg sa hade til både barna og til familien jeg bodde hos. Dette var en helt fantastisk opplevelse jeg ikke angrer et eneste sekund på og jeg har noen flotte minner for livet. Det er 8 dager siden jeg kom hjem, og jeg savner fortsatt Tacloban. En ting jeg vet sikkert er at dette ikke var første og siste gang jeg har jobbet frivillig på ernæringsprosjektet i Tacloban. For å sitere Mr. Schwarzenegger, «I’ll be back!»» Marthe – Januar 2015

Les mer om Marthes erfaringer på ernæringsprosjektet her.

Mer informasjon om prosjektet på Filippinene

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.