Søppeldeponiprosjekt på Filippinene

Søppeldeponiprosjekt på Filippinene

For mange av barna som lever på søppeldyngene i Tacloban er dette det eneste livet de kjenner. Her kan du bidra til at barna får en mer spennende og gøyal hverdag, og hjelpe dem til å få utdanning.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie

For foreldreløse barn eller barn fra ekstremt fattige familier er søppeldynga utenfor Tacloban en kilde til inntekt. Flere av barna bor på søppeldynga slik at de raskest mulig får gått gjennom ny søppel for å lete etter plast og annet resirkulerbart materiale. De fleste av disse barna er underernærte. Noen går på skole i perioder, men mange har droppet ut. Barn helt ned i fem årsalderen er blitt observert på søppeldeponiene i Tacloban. De arbeider for å brødfø seg selv og familiene sine. På en god dag kan et barn tjene ca. 75 cents, en sum som kan dekke et måltid for en liten familie. Arbeidet er hardt og risikofylt, og stanken av råtten materiale gjennomtrenger området. Likevel leker barna på disse områdene, mens de venter på en ny ankomst med søppel.

I 2005 startet vår partner opp et tilbud for disse barna. De jobber i dag sammen med Philippines Department of Labor and Employment. Målet er å kunne gi utsatte og fattige familier et alternativt tilbud, som støtte til måltider og skolemateriell, slik at de blir motivert til å forlate søppeldeponiene og sende barna på skolen. Barnas utvikling blir observert, og man arbeider også opp mot familiene som barna tilhører. Det er nå over 60 barn som har fått hjelp til å forlate søppeldeponiet gjennom dette programmet.

Filippinene frivillig arbeid barn på søppeldeponiArbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Som frivillig vil du kunne bidra med å organisere og gjennomføre fritidsaktiviteter, samt pedagogiske aktiviteter. Du vil kunne engasjere barna og hjelpe de med å utvikle sosiale ferdigheter og øke deres følelse av egenverd. De frivillige hjelper også til med å kartlegge hvilke barn som er på søppeldeponiet og bistår administrativt. Dette prosjektet har behov for hjelp fra frivillige i april og mai når det er sommerferie i Filippinene, og det er flest barn som arbeider på søppeldeponiet.

Prosjektet er lokalisert ca. 45 min utenfor Tacloban, hvor du bor hos en vertsfamilie. Du må være minimum 18 år, og kunne arbeide fra to uker og oppover. Arbeidstidene er fra ca. kl 08.00 – 12.00, mandag til fredag (minimum).

Mer informasjon om prosjektet på Filippinene

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.