Senter for mishandlede dyr i India

I India kan du arbeide på et senter for dyr som lever på gaten, tidligere sirkusdyr og mishandlede kjæledyr.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie eller hostell

I India kan du som er glad i dyr arbeide frivillig på et senter for forlatte og hjemløse dyr. Dette senteret tar imot dyr som lever på gaten, tidligere sirkusdyr og dyr som har vært holdt som kjæledyr i private hjem. De mottar ca. 15 hunder hver dag, så her er det en fordel å være glad i hunder. Senteret organiserer redningsaksjoner hvor de henter pleietrengende og skadde dyr, og har et eget adopsjonsprogram for hunder. Her kan du forvente å møte og arbeide med en rekke ulike typer dyr som kuer, hunder, katter, esel, aper, kaniner, hjort, påfugler, ørner og annet. Dyrene har ofte svært dårlig helsetilstand når de kommer til senteret, og blir på senteret for å få medisinsk behandling, pleie og rett kosthold. De dyrene som blir friske og kan rehabiliteres vil enten adopteres bort eller settes ut i naturen etter oppholdet. Noen, slik som trebente Tiger, blir også boende på senteret mer permanent. Det er en veterinær tilknyttet senteret som gir dyrene medisinsk behandling, og som også driver en klinikk ut fra senteret.

India Frivillig arbeid med dyrArbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Prosjektet mottar dyr som har svært store helseutfordringer, og ønsker seg først og fremst frivillige som er i gang med studier innen veterinærvitenskap eller dyrepleie.

Som frivillig vil du på disse prosjektene bistå de ansatte med å mate og ta vare på dyrene, vaske og sette i stand bur, føre journaler og observere dyrenes tilstand. Du vil også bli bedt om å bistå med vedlikehold av senteret, uteområder og bistå med øvrig daglig drift. Det er spesielt mange hunder og valper på senteret som trenger omsorg, aktivisering og oppfølging, så dette vil være en viktig del av arbeidet.

Det er en stor fordel at du har noe erfaring med hunder. Vær klar over at det er egne vaksinasjonskrav for deltagelse på dette prosjektet. Du kan arbeide fra to uker og oppover på prosjektene, og du må ha fylt 18. Prosjektet finnes i Jaipur.

Les om da Atlantis besøkte senteret for forlatte og hjemløse dyr i Jaipur.

Mer informasjon om prosjektet i India

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Madeleine på 94 19 05 34 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.