Dyrereservat i Amazonas

Arbeid frivillig med dyr i Amazonasjungelen i Ecuador og hjelp dyr tilbake til deres naturlige miljø. Dette er en spennende mulighet til å bli kjent med det unike dyre- og plantelivet i Amazonasjungelen mens du bor og lever i naturskjønne omgivelser.

  • Fra 16 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bosted på prosjektet, i hytter beregnet på 4-6 personer

Dyrereservatet er en nonprofit stiftelse startet av familien Flores Paredes på begynnelsen av 2000-tallet. Reservatet arbeider for å stoppe ulovlig handel av flora og fauna fra Amazonas og redder opprinnelig ville dyr fra fangenskap og uverdige levevilkår. Mange kjøper eksotiske dyr ulovlig uten å ha tilstrekkelig kunnskap om hvordan man gir dem ernæring og omsorg. Frem til 2010 fantes ingen lov mot handel av eksotiske dyr, og mange ville dyr ble holdt fanget i private hjem, i små bur under dårlige forhold. I begynnelsen var det familien selv som kontaktet dyrenes eiere med oppfordring om å levere dem fra seg til reservatet. I 2006 inngikk stiftelsen et samarbeid med myndighetene, som nå kommer hit med dyr de finner eller mottar. Til tross for samarbeidet mottar reservatet ingen økonomisk støtte fra myndighetene, og de betaler selv alt av mat, veterinær etc. Målet er å bringe dyrene tilbake til sitt naturlige miljø etter at de har blitt rehabilitert, og samtidig informere og øke kunnskapen om rett håndtering av ville dyr og planter.

Etter en periode i fangenskap har mange dyr dessverre blitt for tamme til å kunne vende tilbake til naturen. Disse lever derfor permanent på dyrereservatet hvor de får mat og omsorg. Dette gjelder majoriteten av dyrene. Likevel er noen av dem egnet for utplassering, og du kan være heldig å få bli med på en slik «release». Som frivillig ved dette prosjektet vil du arbeide tett på dyr og lære om Amazonas’ unike plante- og dyreliv. Reservatet ligger ved inngangen til Amazonas, 3 km utenfor byen Puyo, i provinsen Pastaza. På reservatet vil du blant annet arbeide med mange ulike typer apekatter som bonoer og tamariner, skilpadder, kaimaner, slanger, papegøyer, ulike kattearter og en rekke andre lokale dyrearter. Dette er en spennende mulighet til å få innsikt i det unike dyre- og plantelivet i Amazonasjungelen mens du bor i naturskjønne omgivelser.

 

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Spanskkunnskaper eller tidligere erfaring med arbeid med dyr er ikke nødvendig for å arbeide her, men det er viktig å være motivert, ansvarlig og flink til å samarbeide. Du må selvfølgelig også være interessert i dyr og dyrevelferd. Det er også en fordel at du liker fysisk arbeid og ikke er redd for å bli skitten. Det er engelskspråklige ansatte på prosjektet, så du kan jobbe her selv om du ikke snakker spansk. Du må være minst 16 år for å arbeide på prosjektet, og det er mulig å arbeide fra to uker og oppover. Oppstart er mulig hver mandag, og frivillige reiser fra Quito med buss samme mandag som de starter på prosjektet. Turen tar rundt 7 timer. Hjemreisen foregår med buss til Quito lørdagen den uken man avslutter programmet.

En typisk dag på reservatet starter kl. 08.00 med frokost. Fra kl. 08.30 – 12.00 vil du mate dyrene og rengjøre boområder og bur. Fra kl. 12.00 til 13.00 kan du hvile deg, feks. ta et bad i badebassenget som finnes på gården. Klokken 13.00 er det felles lunsj, og fra klokken 14.30 – 16.30 arbeider du igjen med å tilberede mat, vaske bur, ulike vedlikeholdsoppgaver, slik som å bygge nye bur og områder for dyrene. Fra kl. 16.00 får nattdyrene mat. Ettermiddagen er fri til sosiale aktiviteter.

Alle frivillige bor i frivillighus på senteret, og gjør mye sosialt sammen på kveldene. Standarden er enkel, med køyesenger og sparsommelige rom, men komfortabel. De frivillige er ansvarlige for rengjøring av rommene sine og å lage sin egen matDet er mobiltelefontilkobling på stedet og internettilgang. Alle måltider fra mandag til fredag og frokost på lørdag er inkludert i programprisen. På søndag reiser gjerne de frivillige til Puyo for å spise ute. 

Vaksinasjoner og helsekrav til deltagere:

For utfyllende informasjon om vaksiner/medisinering og helsefarer må du rådføre deg med lege i Norge før avreise.

  • Vaksine mot tetanus (stivkrampe) og gulfeber kreves fra prosjektets side.
  • Rabiesvaksine og hepatittvaksine anbefales av prosjektet.
  • Det har ikke vært tilfeller av malaria eller gulfeber på dette prosjektet, men disse eksisterer i Amazonas.
  • Av hensyn til dyrenes helse kan du ikke være bærer av smittsomme sykdommer eller infeksjoner når du skal arbeide på prosjektet.

Papegøye i Amazonasjungelen

Tidligere frivillige forteller fra Amazonas

«Dyrereservatet er et fantastisk sted som setter dyrenes beste først, så om man elsker dyr og vil jobbe med dem vil man virkelig like dette prosjektet.» – Signe, sommeren 2014

«Dette er et opplegg jeg vil anbefale til alle, dersom man liker dyr, da det gir deg et annet perspektiv på dyreliv i regnskogen, og miljøet er absolutt fantastisk. Man lærer utrolig masse om ting man kanskje ikke visste fra før, møter dyr på nært hold man aldri ville sett ellers og bare det å bruke litt tid i regnskogen er en opplevelse i seg selv. Jeg hadde en helt fantastisk måned på dyrereservatet, og vil gjerne dra tilbake en annen gang jeg har mulighet
– Benedicte, vinter 2016

Les hele Benedictes reisebrev her.

Mer informasjon om prosjektet i Ecuador

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver på 94 19 05 39 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.