Dyrereservat i Amazonas

Arbeid frivillig med dyr i Amazonas (Ecuador) og hjelp dyr tilbake til deres naturlige miljø i et prosjekt vi anbefaler på det varmeste. Dette er en spennende mulighet til å bli god kjent med det unike dyre- og plantelivet i Amazonasjungelen mens du bor og lever i naturskjønne omgivelser.

  • Fra 16 år og oppover
  • Minimum 2 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo i frivillighus

Dyrereservatet er en non-profit stiftelse startet av familien Flores Paredes. Reservatet arbeider for å stoppe ulovlig handel av flora og fauna fra Amazonas og redder opprinnelig ville dyr fra fangenskap og uverdige levevilkår. Mange kjøper eksotiske dyr ulovlig uten å ha tilstrekkelig kunnskap om hvordan man gir dem ernæring og omsorg. Målet er å bringe disse dyrene tilbake til sitt naturlige miljø etter at de har blitt rehabilitert, og samtidig informere og øke kunnskapen om rett håndtering av ville dyr og planter.

Etter en periode i fangenskap er det mange dyr som har blitt for tamme til å kunne vende tilbake til naturen. Disse lever derfor permanent på dyrereservatet hvor de får mat og omsorg. Som frivillig ved dette prosjektet vil du arbeide tett med dyr og lære om Amazonas’ unike plante- og dyreliv. Reservatet ligger i Amazonas, 3 km utenfor byen Puyo i provinsen Pastaza. På reservatet vil du blant annet arbeide med mange ulike typer aper, tamariner, skilpadder, krokodiller, slanger, papegøyer, ulike kattearter og en rekke lokale dyrearter. Dette er en spennende mulighet til å bli god kjent med det unike dyre- og plantelivet mens du bor i Amazonasjungelen.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Spanskkunnskaper eller tidligere erfaring med arbeid med dyr er ikke nødvendig for å arbeide her, men det er viktig å være motivert, ansvarlig og god på samarbeid, samt å ha interesse for dyr og dyrevelferd. Det er også en fordel at man ikke er redd fysisk arbeid eller å bli skitten. Det er engelskspråklige ansatte på prosjektet, så du kan jobbe her selv om du ikke snakker spansk. Du må være minst 16 år for å arbeide på prosjektet, og det er mulig å arbeide fra to uker og oppover. Oppstart er mulig hver mandag, og frivillige reiser fra Quito med buss samme mandag som de starter på prosjektet. Hjemreisen foregår med buss til Quito lørdagen den uken man avslutter programmet.

En typisk dag på reservatet starter kl. 07.00 med frokost. Fra kl. 08.00 – 12.00 vil du mate dyrene og rengjøre boområder og bur. Kl. 12.00 er det lunsj, og deretter en liten «siesta». Fra klokken 14.00 – 16.00 arbeider du med ulike vedlikeholdsoppgaver, slik som å konstruere nye bur og områder for dyrene, og fra kl. 16. får nattdyrene mat. Ettermiddagen er fri til sosiale aktiviteter.

Alle frivillige bor i frivillighus på senteret, og gjør mye sosialt sammen på kveldene. Standarden er enkel, med køyesenger og sparsommelige rom, men komfortabel. De frivillige er ansvarlige for rengjøring av rommene sine og å lage sin egen matDet er mobiltelefontilkobling på stedet og internettilgang. Mat fra mandag til lørdag er inkludert i programprisen, på søndag reiser gjerne de frivillige til Puyo for å spise ute. 

Vaksinasjoner og helsekrav til deltagere:

  • Tetanusvaksine (stivkrampe) og vaksine mot Hepatitt A og B kreves.
  • Rabiesvaksine og tyfoidvaksine anbefales
  • Det har ikke vært tilfeller av malaria eller gulfeber på dette prosjektet, men disse eksisterer i Amazonas. Rådfør deg derfor med en lege om ditt behov for medisinering/vaksinering før du reiser.
  • Av hensyn til dyrenes helse kan du ikke være bærer av smittsomme sykdommer eller infeksjoner når du skal arbeide på prosjektet.

Tidligere frivillige forteller fra Amazonas

«Dyrereservatet er et fantastisk sted som setter dyrenes beste først, så om man elsker dyr og vil jobbe med dem vil man virkelig like dette prosjektet.» – Signe, sommeren 2014

«Dette er et opplegg jeg vil anbefale til alle, dersom man liker dyr, da det gir deg et annet perspektiv på dyreliv i regnskogen, og miljøet er absolutt fantastisk. Man lærer utrolig masse om ting man kanskje ikke visste fra før, møter dyr på nært hold man aldri ville sett ellers og bare det å bruke litt tid i regnskogen er en opplevelse i seg selv. Jeg hadde en helt fantastisk måned på dyrereservatet, og vil gjerne dra tilbake en annen gang jeg har mulighet
– Benedicte, vinter 2016

Les hele Benedictes reisebrev her.

 

Mer informasjon om prosjektet i Ecuador

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Andrea på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.