Anita i Guatemala

Anita jobbet frivillig på dagsenteret i Guatemala og har nå reist videre til Ecuador. I løpet av oppholdet strikket hun blant annet 51 luer til barna på dagsenteret! Les reisebrevet hennes og lær litt om hvordan det er å jobbe på et dagsenter i Latin-Amerika.

Hei Jennie!

Som du vet så jobber jeg i barnehage i Norge, og har gjort det i mange år. Og en har sikkert ekstra mange tanker om barnehagedrift når en har vært barnehage leder i mange år, – og tar mange bestemmelser / leser mye / kurses i ulike temaer innen barns barnehagehverdag. Så en kan ikke sammenligne, for alt her i Guatemala har andre forhold, – fra drift og til hverdagen for barna.

Jeg fikk et godt inntrykk fra hverdagen til barna, de har det godt på dagsenteret. En må tenke på hva de har, hvordan de vokser opp, familiene de er en del av, og at det er mange behov som skal stettes. Og som det står på siden til Atlantis, så er dette barn og familier som er spesielt utsatt, og som gjerne trenger mye hjelp og støtte. Foreldre som trenger lese og skrivehjelp, og hjelp med kosthold og ernæring.

Det var fantastisk kjekke folk som jobbet på dagsenteret! Utrolig gode damer, som gjør alt de kan. Og med tanke på at det er så mange barn pr. 1 ansatt i klasserommene, – de var utrolig flinke. Mener det var 43 barn når jeg begynte der, og det begynte 4-5 nye barn underveis.

Jeg var litt her og der i klasserommene, litt ut ifra hvor jeg tenkte jeg kunne være til mest hjelp. Om morgenen var jeg med og satte frem og serverte frokost. Så timene fløy, og jeg håper og tror jeg gjorde litt nytte for meg.

Jeg hadde blant annet med en del tegnesaker, blyanter, viskelær, så noen ganger satt vi og tegnet da ungene hadde en god halvtime frilek midt på dagen. Da kom det heldigvis mange som var med. For en glede for litt slikt, og med å få ta med seg hjem…

Og ballonger, ungene var helt i hundre! For en glede de viser bare for å få to tre ballonger. Jeg kjøpte heldigvis også med ballongpumper, ellers hadde jeg hatt et problem ☺

Ellers strikket jeg luer til alle barna, rettere sagt 51 luer. Heldigvis begynte jeg med det samme jeg kom til Guatemala, ellers hadde jeg aldri blitt ferdig. Og det var nesten umulig å få tak i strikkegarn. Men såååå glade de ble for luene! Fantastisk gøy!

Så herlige unger, så mange klemmer. Og så tillitsfulle og fortrolige. Fra første halvtimen kom de og ville ha hjelp om det var noe. Det ble noen tårer siste dagen…

Jeg hadde tenkt å få tatt mange flere bilder, men det ble liksom ikke. Men endel har jeg, om ikke aller beste kvalitet. Egentlig utrolig, for jeg tar svært mye bilder vanligvis. Men så er det noe med å gå rundt med kamera eller mobil til alle tider også ☺

Det var en fin plass å være. En gjør seg mye tanker, og det er mange barn en får vondt av, men så ser en også mye bra!

– Hilsen fra Anita

 

Vil du ha mer informasjon om frivillig arbeid i Guatemala?

Ønsker du mer informasjon om våre programmer i Guatemala? Ring vår programrådgiver på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her. Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.  

Les om «Det Nytter- Effekten av frivillig arbeid i Guatemala» 

Les om Thea og Karen Elisa som utforsker Guatemala