Amanda i Himachal og Jaipur

Amanda i Himachal og Jaipur

Amanda har jobbet frivillig på ulike prosjekter i Himacal og Jaipur i India. Hun forteller om prosjektene hun jobber med, og hva hun gjør på fritiden. Vil du vite mer? Ta en tur innom bloggen hennes og se de flotte bildene.

Om morgenen jobbet jeg på et daycaresenter for barn i alderen 2-5 år. Det er ikke helt som en barnehage i Norge, da vi også underviste mye. Men det er ikke helt som en skole heller. Vi hadde et lite rom på kanskje 15 kvadrat der vi satt på gulvet med 12-17 barn. Vi lærte dem sanger, dikt, alfabetet, tall, dyrenavn, farger, former og navn på frukt og grønnsaker. Det var selvfølgelig mye repetisjon, men barna var veldig søte og det var likevel gøy å lære dem. For noen uker siden fikk vi besøk fra en fra kommunen (han som hadde ansvaret for barnehagene i området), og han var så glad for at vi frivillige var der. Han sa at barna var mye flinkere og mye mer stimulerte da de begynte på skolen enn barn fra andre barnehager. Siste dagen kom også læreren i barnehagen bort til meg og hun andre jeg jobbet med og fortalte oss hvor mye hun satt pris på den jobben vi gjorde.

India frivillig arbeidOm kvelden hadde jeg pcopplæring for kvinner. Dette var ganske utfordrende i starten. Etter en stund begynte jeg å virkelig bli gode venner med jentene til tross for språkbarieren. Vi hadde det utrolig gøy sammen, og jeg kunne virkelig se progresjon hos mange av jentene (de som er der hver dag). Jeg jobbet også med engelsken til hun som ikke vil snakke engelsk eller hindi, men kun sitt eget språk. Det var gøy å se at hun ble bedre til det også. I starten var hun sjenert, så ble hun nesten litt for høylytt, men etterhvert som vi ble venner var hun utrolig morsom. Og hun prøvde virkelig! Fra å være den som ikke ville jobbe ble hun den flinkeste jenta i klassen.

Trykk her for å lese bloggen