Aina på Baphumelele i Sør-Afrika

Jeg kunne ikke vært foruten måneden jeg var i Cape Town på Baphumelele! Jeg har gjort en liten forskjell i verden, og jeg er evig takknemlig for at jeg tok avgjørelsen å reise som frivillig. Jeg har også fått venninner for livet, og sammen har vi opplevd masse, både på godt og vondt.

Jeg kunne ikke vært foruten måneden jeg var i Cape Town på Baphumelele! I løpet av oppholdet lærte jeg så utrolig mye jeg ikke visste om meg selv, andre mennesker, verden- og hvor forferdelig urettferdig den er. Jeg har fått et helt nytt synspunkt på så utrolig mye. For eksempel hvor utrolig heldig jeg er og hvor dårlig jeg var til å sette pris på det før. For meg har det vært en selvfølge hele livet å ha en familie som bryr seg om meg og et tak over hodet. For andre i denne verden er det et grunnleggende behov som mangler.

Jeg føler og vet at jeg har vært til hjelp og gitt mye til noen som trenger det sårt. Jeg har gjort en liten forskjell i verden, og jeg er evig takknemlig for at jeg tok avgjørelsen å reise som frivillig. Jeg har også fått venninner for livet, og sammen har vi opplevd masse, både på godt og vondt. Vi har opplevd Cape Town som skikkelige turister i frihelgene våre (Cape Town er en fantastisk by!) og opplevd den mørke siden av byen sammen i ukedagene og fått kjenne skikkelig på vanskelige situasjoner og følelser. En ting jeg anbefaler andre frivillige er å forsikre seg om at det er noen andre som skal jobbe der samtidig med deg (med mindre du trives svært godt i eget selskap). Én måned alene i frivilligleiligheten når du ikke kan forlate området + fire frihelger alene hadde i hvert fall ikke jeg klart.

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle melde meg på eller ei i starten, og sendte en hel del mailer med spørsmål om stort og smått. Det var den gode responsen jeg fikk fra Atlantis som gjorde at jeg tilslutt gjorde det. Dere svarte meg raskt og utfyllende og betrygget meg såpass at jeg tilslutt tok det store steget. Underveis i oppholdet hadde vi super kommunikasjon med Ed og kona, noe som var veldig betryggende. To fantastisk mennesker som virkelig ville oss det beste og hjalp oss med alt vi måtte trenge.

Hilsen Aina