5 festivaler du ikke kan gå glipp av

Som reisende får du oppleve mange spennende steder og kulturer, alle steder har sine særpreg og spesielle kulturelle tradisjoner. Under kan du lese litt mer om forskjellige kulturelle festivaler og ritualer du kanskje ikke har hørt om før!

Holi – India

India frivillig arbeidIndia som er kjent for å være et land av kontraster er også et land fullt av farger! Hvert år feires Holi, som også kalt ”festival of colours”. Festivalen  feirer godhetens seier over ondskap, og begynnelsen på våren. Den blir feiret med farge og fest, og er en dag for moro og latter. Holi er en av de eldste festivalene i India, men opprinnelsen er det uenigheter om. Neste festival er 13 -14 mars 2017.

 

 

Sauti za Busara – Tanzania

at Sauti za Busara 2014 (photo: Peter Bennett)

På Zanzibar arrangeres det årlig en musikkfestival i Februar i Stone Town. Sauti za Busara, er en musikk festival med artister fra hele Afrika, som feirer afrikanske rytmer og melodier. Det er en av de største musikkfestivalene i Øst-Afrika og tiltrekker seg lokale og turister fra hele verden. Festivalen har mange spennende musikkinnslag blant annet med den kjente musikkstilen «bongo flava» som er en blanding av Hip hop og tanzaniansk musikk. Neste festival er 9 – 12 februar 2017. Det holdes også en lignende musikkfestival i Uganda, Bayimba, i September 2016.

 

Semana Santa- Guatemala

Frivillig arbeid i Guatemala - AlfombraI Guatemala er påsken en fargerik folkefest. Her møtes tradisjoner fra mayakulturen og Spania med prosesjoner og fargerike alfombras de fire siste søndagene før påske. «Alfombras» er fargerike blomstertepper som blir stelt i stand natten før prosesjonen. Dagene har stor religiøs mening for lokal befolkningen som feirer påsken stort. Gatene er fulle av farger og alle er ute for å se prosesjonene. Neste Semana Santa er påsken 2017.

 

 

Umhlanga- Eswatini

swazilandEswatini er et lite kongerike, og den siste staten i Afrika med en absolutt monark. I landet er det stor respekt for kongen og hans familie. Hvert år tar kongen en ny kone under en «Umhlanga» seremoni. Det går over 8 dager, hvor de ugifte og barnløse kvinnene i Eswatini viser seg frem til kongen i en offisiell dans, reed dansen.  Kvinnene er kledd i tradisjonelle klær og danser koreograferte danser.

 

 

Ati-Atihan – Filippinene

filippineneDenne fantastiske festivalen er den største i landet og kan best sammenlignes med «mardi gras». Festivalen beskrives som en blanding av katolske ritualer, sosial aktivitet, urbefolkningens dramatiske tradisjoner og en turist attraksjon. Det er en ukes lang gate fest fra soloppgang til solnedgang. Festivalen holdes i midten av januar.