Andrea jobbet 4 uker på barnehjem

Andrea jobbet 4 uker på barnehjem

16 år gamle Andrea jobbet 4 uker på barnehjem i Ghana. På bloggen sin svarer hun på spørsmål om alt rundt det å være ung frivillig, forberedelser til oppholdet, kultursjokk, mat og mye mer.

Nå som jeg er komt hjem sitter jeg bare igjen med det positive, alle de hyggelige menneskene, det flotte landet, og de fantastiske ungene.

Jeg er utrolig glad for at jeg gjorde dette nå, du blir mye mer selvstendig og du får tilbringe mye tid med masse forskjellige mennesker, som du kanskje vanligvis ikke hadde fått møtt. Du lærer mye om et annet land, og lærer å respektere andre mennesker og en helt annen kultur. Men ja så klart så er det tøffere å reise når du er 16, enn når du er 25 år.

Jeg merket det med meg at jeg hadde mer hjemlengsel enn Lisa og Asmae (Atlantis red: andre, eldre frivillige) for eksempel, og jeg hørte av andre frivillige på min alder at de også slet med hjemlengsel. Det er ikke noe som passer for alle 16 åringer å gjøre, men jeg tenker at hvis dette er noe du har veldig lyst til og du tenker du er tøff nok til å klare det, så er det bare å gjøre. For du kommer til å sitte igjen med så mange fantastiske minner.

Et tips til andre unge som ønsker å reise er å forsikre seg om at du ikke reiser som den eneste som må snakke engelsk hele tiden, og snakk gjerne med andre frivillige før du bestemmer deg for å reise, slik at du kan få høre erfaringer fra noen som faktisk vet hvordan det er å være der nede.

Les hele Andreas blogg her