Sykepleierstudenten Camilla på barnehjem i Ghana

Sykepleierstudenten Camilla på barnehjem i Ghana

Camilla, 22 år gammel sykepleierstudent med lidenskap for livet, mennesker og reise, forteller om sin tid som frivillig på barnehjem.

En typisk vanlig dag i Akwakwaa: våkner ca 06.00 av at hanen galer (evt tidligere, hanen våkner rundt 4), og står opp, dusjer etc. mellom 6 og 7, før jeg går ut og hjelper til med å bade og kle på barna. Så er det litt oppvask fra middagen dagen før (med 85 barn blir det en del, og alt tas naturlig nok for hånd), før vi serverer barna frokost. Når det er gjort får vi mat; enten litt loff eller havregrøt og kjeks (i dag fikk vi seks skiver fordelt på fem frivillige, de imponerer, haha).

Skolen begynner som regel mens vi spiser,. så da sitter vi og ser på barna som står i fine rekker og synger morgensalme og nasjonalsang før de marsjerer til klasserommene sine til herlig afrikansk trommemusikk. Når magene er fylt opp (de dagene det er mulig), er det tilbake for å ta oppvasken etter frokosten, og når det igjen er gjort er det dags for klesvask. Altså, det er faktisk ganske kjekt, fordi vi sitter så mange sammen og vasker, og det er ganske sosialt, men jeg må jo innrømme at det er litt demotiverende å sitte og se på at «denne buksen vasket jeg i går morges også, og dagen før det igjen!», men sånn er det – det er så støvete og sandete at klærne deres blir jo skitne etter hver dag, så det må jo faktisk til.

Men når det så er gjort pleier jeg faktisk å få beskjed om å «go and rest» – da er det ikke så mye mer å gjøre, og så og si alle barna er i barnehage/pre-school eller skole. Så er det oppvask etter lunsjen igjen seinere, men ellers er det «do what you want» og ha det kjekt med ungene – og det er jo kjekt! Se dem tromme og danse, det  er gøy det! Men fy søren, vi legger oss jo sån 8-9 her, det blir omstilling når jeg kommer hjem det! Men nei, det er deilig.

Les hele Camillas blogg her