Bjørnholt videregående skole i Ghana

Bjørnholt videregående skole har i mange år samarbeidet med Atlantis på skolens prosjekt Ut i Verden. Prosjektet har som mål at elevene skal utvikle forståelse for, og kunnskap om en "global verden".

Hvert år kan elever ved Bjørnholt videregående skole søke på Ut i Verden blant flere ulike land. Til Ghana, India og Bali reiste elevene med Atlantis utveksling for å jobbe frivillig ved vårt samarbeidsprosjekt, og lære om den lokale kulturen i landet.

Se Bjørnholts videoer fra tidligere år:

Ghana 2014
Ghana 2013
Ghana 2010

Ghana Film nummer 1 2009
Ghana Film nummer 3 2009 del 1
Ghana Film nummer 4 2009 del 2

Mathilde, Pernille, Torkel, Heidi, Sarah (og lærer Aina) var så heldige å bli valgt ut til å reise til Ghana i 2 uker i 2012

I dag har det vært en spennende dag! Sarah er fremdeles syk, så vi var bare 4 studenter + Aina på skolen i dag. Torsdagen var satt av til ?dramadag?, og vi hadde laget et skuespill som vi viste for de minste på skolen.

Dagen startet som vanlig med en enkel frokost bestående av loff med nutella og en kopp kaffe. Hver gang vi spiser frokost glemmer vi tiden, og det gjorde vi i dag også. Læreren påpekte det da vi kom småløpende inn i skolegården ti minutter for sent.. 1. klasselæreren slo 1. og 2. klasse sammen, så vi hadde to klasser på en gang. Mathilde satt seg i ?eventyrstolen? og fortalte historien om gutten som ropte ulv, ulv. Pernille, Torkel og Heidi dramatiserte, og i mellom hver setning oversatte læreren det Mathilde hadde lest til lokalspråket deres. Det var utrolig spennende å se hvordan de reagerte på de forskjellige tingene vi gjorde!

Da vi hadde hatt pause var det på tide å ha det samme opplegget for barnehagen, og det gikk som forventet! Vi fortalte også en fortelling på norsk som Mathilde fant på, så dramatiserte resten. Selv om barna ikke forstod det vi sa, lo de ? noe vi også gjorde! Etter fortellingen var det på tide å gjøre noe de likte også, så vi satt oss ned på gulvet i en ring og begynte å synge. Vi skulle også sende steiner rundt til hverandre, men noen av barna tullet fælt med steinene så det ble bare rot.

Les hele bloggen fra 2012 og se fine bilder her