Oda og Pernille i Ghana

Oda og Pernille i Ghana

Oda og Pernille jobbet fire måneder med barn i Ghana, og opplevde både opp- og nedturer. Hvordan er det for to unge norske jenter å jobbe sammen med lærere som slår elevene, og hvordan forholder man seg til det? Les om jentenes spennende og utfordrende opphold her.

Vi startet uke 10 på skolen, og var der som vanlig hele dagen. Det går fortsatt i å hjelpe til på nursery, hvor vi hjelper barna med å skrive, leker og koser oss med de. Det er fortsatt veldig koselig, og vi har nok blitt immun mot barnegråt, skriking og hyling nå! På ettermiddagen fikk vi beskjed av vertsmoren vår at hun var syk, og kunne derfor ikke lage middag til oss. Madame Nina tilbød seg derfor å lage middag til oss, så snill som hun er. Vi var der derfor hele kvelden, spiste middag under stjernene og danset resten av kvelden med alle på barnehjemmet. Er blitt så glad i alle sammen! Kvelden endte litt brått da vi måtte løpe hjem pga. magen til Pernille slo seg litt vrang, igjen!..

Natt til onsdag var det full storm! Det regnet inn i rommet vårt, og det er vel første gang på 10 uker vi har vært kalde! På dagen var det nesten helt tomt da vi kom til skolen. Det hadde regnet så mye at godt over halvparten ble hjemme fra skolen den dagen. Samme dag fikk vi vite om litt forskjellige barn som ofte ikke fikk med seg penger til å få lunsj på skolen. Vi fikk øynene litt opp for hvor fattige folk faktisk er, når de ikke engang gir ungene sine 3 kroner for å spise lunsj! Det er alt ungene betaler hver dag for skolen, da skolen er gratis for de som ikke har råd til å sende ungene på «vanlige» skoler.

På fredag hadde en av guttene på barnehjemmet bursdag. Han heter Augustine og ble 9 år. Vi dro inn til byen og kjøpte inn brus og kjeks til alle barna. De ble det jublende applaus når vi tok opp sekken med godsakene, og det var utrolig koselig å se hvor glade alle ble for noe så «lite». Til og med de voksne hoppet opp og ned på et punkt. Det var ikke skole den dagen, pga det var en muslimsk holiday av noe slag. Dermed slappet vi bare av resten av ettermiddagen.

Les hele bloggen her