Skolen Jardín de Amor i Guatemala

Undervis og jobb som hjelpelærer i landsbyen Sacatepéquez, utenfor Antigua, på et undervisningsprosjekt for barn av fattige familier. Barna her får utdanning, måltider, medisinsk hjelp og prosjektet involverer og følger også opp barnas familier.

  • Fra 18 år og oppover
  • Minimum 4 uker
  • Oppstart hver uke
  • Bo hos vertsfamilie eller i frivillighus

Grunnet utbredt fattigdom har barna i landsbyen Sacatepéquez svært begrenset tilgang til utdanning. Mange foreldre har ikke råd til å betale skolepenger eller kjøpe skoleuniformer til barna sine. Skole og førskoleprosjektet Jardín de Amor ble startet av Julio García og har nå kapasitet til å ta imot opptil 70 barn. Barna får utdanning, måltider, medisinsk hjelp og prosjektet involverer og følger også opp barnas familier. Hensikten med prosjektet er bryte fattigdomsyklusen ved å gi barn av fattige foreldre utdanning og nye muligheter i livet. Prosjektet ble startet uten ekstern finansiering, og drives i dag ved hjelp av donasjoner og innsats fra frivillige.

Arbeidsoppgaver og praktisk informasjon

Du kan arbeide på dette prosjektet fra 4 uker og oppover. Du vil arbeide jobbe mandag – fredag, enten fra 08.00 – 12.00, eller fra 14.00 – 16.30, avhengig av dine ønsker. Det er også mulig å arbeide begge skift om man ønsker det. På formiddagen vil du undervise (sammen med andre frivillige), og på ettermiddagen vil du hjelpe barna på barneskolen med lekser, gi opplæring i engelsk, og organisere idrettsaktiviteter eller andre aktiviteter for barna. Frivillige som arbeider her bor hos vertsfamilier i Antigua, og reiser med buss til prosjektet. Jardín de Amor er stengt fra og med den siste uka i november, til og med den andre uka i januar.

Tidligere frivilliges erfaringer fra Jardín de Amor

Les bloggen til Andrea som arbeidet på Jardín de Amor

Ingrid, tidligere Atlantisdeltaker forteller om da hun jobbet på Jardin de Amor, våren 2013:

«Jeg jobbet på et prosjekt som skulle gi fattige barn fra landsbyen Santa María de Jesús skolegang tilsvarende den offentlige skolen. Fra kl 8.00 til 12.00 var jeg i en klasse på ti elever i alderen elleve til fjorten år, som hadde en guatemalsk lærer. Etter at jeg hadde blitt kjent med elevene og skolen, begynte jeg å ha en time engelsk med elevene hver dag. I tillegg til dette, hjalp jeg til i de andre timene – f.eks. rettet jeg lekser, hjalp elevene med oppgaver og lagde til materiale/utstyr/oppgaver som skulle brukes i andre timer. Jeg serverte ungene ett måltid daglig, som skolens kokk hadde laget til, og i friminuttet lekte vi frivillige med barna fra alle tre klasser. Jeg hadde en fantastisk tur, og vil derfor gjerne anbefale andre også å reise! Det var velorganisert, og veldig interessant å komme så nært inn på en “annen” verden.»

Mer informasjon om prosjektet i Guatemala

Ønsker du mer informasjon? Ring programrådgiver Jennie på 94 19 05 38 / 22 47 71 70 eller kontakt oss her.

Du kan også avtale et møte med en rådgiver for å få mer informasjon.